Mebbis giriş | LGS nakil sonuçları sorgulama Mebsis e-okul giriş sayfası

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen LGS sınavının ardından adayların okullara yerleştirilmesi için yapılan 1. nakil başvurularının sonuçları açıklandı. İşte LGS 1. nakil sonuçları...

Lise birinci nakil sonuçları açıklandı. Sonuçların ardından hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler LGS ikinci nakil tercihleri ise 5 – 8 Ağustos'ta yapacak. Nakil tercihleri döneminde de hiçbir yere yerleşemeyen öğrencilerin 19 – 23 Ağustos tarihleri arasında il / ilçe nakil komisyonlarına başvurmaları gerekecek.

İKİNCİ NAKİL TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

29 Temmuz-2 Ağustos dönemini kapsayan 2019 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Yerleştirmeye Esas 1’inci nakil sonuçları belli oldu. Sonuçlara Bakanlığın internet sitesi aderesinden kimlik numaraları girilerek ulaşılabiliyor. Bugün başlayan yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları ise 8 Ağustos’ta sona erecek. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos’ta açıklanmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak. Hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül’de yerleştirme süreci sona erecek.

İLGİLİ HABER LGS 3. tercihler ne zaman? 3.tercihler ne zaman yapılacak LGS LGS 3. tercihler ne zaman? 3.tercihler ne zaman yapılacak LGS

NAKİL SONUÇLARI İLE YERLEŞTİRME ORANI YÜZDE 98’E YÜKSELDİ

MEB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, birinci yerleştirme sonunda öğrencilerin yüzde 95’i istedikleri liselere yerleştirilirken, bu oran yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 98’e yükseldi.

Birinci yerleştirme ve yerleştirmeye esas birinci nakil sonunda liselere yerleşen öğrenci sayısı 1 milyon 27 bin 322’ye yükseldi. 

E-OKUL GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

MEBSİS GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  19 Yaşındaki Angelina Holloway'in tüm sevenlerini kahreden kazası
19 Yaşındaki Angelina Holloway'in tüm sevenlerini kahreden kazası