KYK burs/kredi ödemeleri ne zaman yapılacak?

KYK burs/kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? KYK ödemelerini sorgulamak ve ücretlerin yatırılacağı tarihleri merak ediyor.

 KYK burs/kredi ödemeleri ne zaman yapılacak? Öğrencilerin merak ettiği bu sorunun yanıtını ve daha fazlasını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. KYK ödemelerini T.C kimlik no ile online olarak kolayca sorgulayabilirsiniz. Kredi Bursum yattı mı diye merak edenler sorgulama sayfasını haberimizden görebilir, ödemelerle ilgili KYK'nın açıklamalarını inceleyebilirler.

TAAHHÜTNAMELERİNİ 4-10 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA ONAYLAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN BİLGİLENDİRME

2017-2018 eğitim öğretim dönemi için ilk defa burs/kredi başvurusunda bulunan ve 4-10 Aralık 2017 tarihleri arasında taahhütnamelerini onaylayan yurt içinde öğrenim gören öğrenciler ile yurt dışında öğrenim gören, taahhütname ve kefaletname işlemleri tamamlanan öğrencilere ilk ödeme ekim, kasım, aralık ayları dâhil olmak üzere üç aylık olarak yapılacak.

Ödemeler T.C. kimlik numarasının son hanesine göre (0 ile bitenler 18, 2 ile bitenler 19, 4 ile bitenler 20, 6 ile bitenler 21 ve 8 ile bitenler 22 Aralık'ta) yapılacak.

KYK Kredi Bursum yattı mı?

İlk defa burs/kredi alacak öğrencilerin taahhütnamelerini nasıl ve ne zaman düzenlemeleri gerekmektedir?

Değerlendirme sonucunda burs veya kredi tahsisi yapılan öğrenciler Kurumun yurtkur.gsb.gov.tr internet adresinden ilan edilmektedir. Burs veya kredi tahsis edilen 18 yaş ve üzerinde olan öğrenciler taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak e-devlet şifreleri ile; 18 yaşından küçük öğrenciler, taahhütnamelerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden Kurum linkine ulaşarak anne veya babanın e-devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-devlet şifreleri ile 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrenciler ise anne veya babaları şayet her ikisi de yoksa kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylayabilir.

Taahhütnamesini onaylamayan öğrencilere burs veya kredi verilmeyecek olup ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Burs/kredi alacak öğrencilerin ödemeleri ne zaman yapılmaktadır?

İlk defa burs/ kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibariyle (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6-10. günleri arasında ödeme yapılmaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Çocuk Yıldızların Şimdiki Hali
Çocuk Yıldızların Şimdiki Hali