KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak Pazartesi başlar mı

KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Peki başvurular 15 Ekim Pazartesi günü başlar mı? Başvurular nasıl, nereden yapılacak?

Binlerce öğrenci KYK burs ve kredi başvurularının ne zaman yapıacağını araştırıyor. İşte detaylar...

Sosyal ve gelir durumu beyanlarına göre KYK burs imkanı için değerlendirmeye tabi tutulacak olan öğrenciler, başvuruların başlayacağı tarihe odaklandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun E-Devlet üzerinden kabul edeceği müracaatlar, 11 ayrı kurumun değerlendirmesi neticesinde karara bağlanacak. Bu duruma göre öğrenciler, KYK burs ve kredi imkanlarının hangisinden faydalanabileceğini öğrenecek.

BURS ALAMAYAN ÖĞRENCİ KREDİ ALABİLECEK

Beyan ettikleri bilgiler dahilinde burs alması uygun görülmeyen öğrenciler, öğrenim kredisi imkanından faydalanabilecek. Burs ödemeleri ile aynı miktarlarda gerçekleştirilen öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencinin eğitim öğretim hayatını tamamlamasının ardından geri talep edilecek.

KYK BURS BAŞVURUSU BU HAFTA BAŞLAR MI?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılacak olan başvuru duyurusunun henüz yayımlanmaması dolayısıyla öğrencilerin araştırması sürüyor. YKS ek yerleştirme ve DGS gibi yerleştirme süreçlerinin tamamlanmasıyla birlikte alınan KYK burs başvurusu, geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde kabul edilmişti.

Müracaat sürecinin bu yıl 15 Ekim Pazartesi günü itibariyle alınacağı öngörülüyor. Bu durum Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yoğunluk ve özel kararlarına göre değişkenlik gösterebilir.

KÜÇÜK BİR YANLIŞ BİLGİ BURS ALMANIZA MANİ OLABİLİR

Öğrencilerin E-Devlet üzerinden verdiği bilgileri, 11 farklı kurumun sistemi üzerinden değerlendiren Kredi ve Yurtlar Kurumu, adayların verdiği beyanların tutarlılığını kontrol edecek. Herhangi bir tutarsızlık olması halinde ise öğrencilerin burs alma olasılığı düşmüş olacak. Dolayısıyla adayların tutarlılığı sağlayabilmek için sisteme doğru bilgiler girmesi gerecek.

BELİRLİ DURUMLARDA BURS ÖDEMELERİ, KREDİYE DÖNEBİLECEK

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yönetmeliği dolayısıyla, not ortalaması 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçip bir üst sınıfa başlayan öğrenciler burs almaya devam edebilecek. Bunun aksi bir durum yaşayanların ise bursları krediye dönüştürülecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Televizyon ekranlarından tanıdığımız ünlülerin gerçek yaşamda boyları kaç?
Televizyon ekranlarından tanıdığımız ünlülerin gerçek yaşamda boyları kaç?