Kuzey Irak refendumu için Kandil'den 500 terörist geldi

Kuzey Irak'taki tartışmalı referandum sırasında terör örgütü PKK mensubu 500 kadar teröristin Barzani'ye destek için Kandil'den Erbil'e geldiği ortaya çıktı.

Kuzey Irak'taki sözde bağımsızlık referandumu ve sonrasında yaşanabilecek gelişmeler, Türkiye'nin tepkisini haklı kılacak durumlara sahne oluyor.

Önceki gün bölgedeki PKK yerel konseyinin aldığı kararla silahlı 500 PKK'lı teröristin Barzani peşmergelerine destek için Kerkük'e gönderildiği iddia edildi. Dün Kandil'den Kerkük'e gelen teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı.

TERÖRİSTLER, ERBİL'DE TÖRENLE KARŞILANDI

Referandum günü ve sonrasında 'güvenliği' sağlamak için geldikleri iddia edilen PKK'lı teröristler, Kerkük'te Barzani'nin peşmerge gücüne destek için bölgeye geldi. Kandil'den Kerkük'e gelen PKK'lı teröristler bölgedeki peşmerge komutanı tarafından törenle karşılandı. Törende Kandil'den gelen teröristlerin eli peşmergeler tarafından tek tek sıkıldı. Kerkük şehir merkezinin bir çok noktasında üzerinde terör örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının bulunan flamalar ve PKK bayrakları asıldı. Şehirdeki diğer etnik unsurların temsilcileri PKK bayrakları ve silahlı teröristlerin kanlı çatışmalara neden olabileceği belirtiyor. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Benzediği organa iyi gelen 7 besin
Benzediği organa iyi gelen 7 besin