Kremlin'den Kuzey Irak'a referandum tepkisi

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin referandum hamlesinin faturası belli olmaya başladı. ABD ve AB'nin ardından Rusya'da Irak'ın toprak bütünlüğünden yana olduğunu belirten açıklama geldi.

Dün gerçekleştirdiği sözde bağımsızlık referandumuyla bölgede İsrail hariç bütün devletlerin tepkisini çeken Barzai yönetimine, son eleştiri Rusya'dan geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) dün gerçekleştirdiği tartışmalı referanduma ilişkin, "Rusya, bölgenin istikrarı ve güvenliği için Irak'ın toprak ve siyasi bütünlüğünü destekliyor." dedi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile dün yaptığı telefon görüşmelerinde IKBY'deki referandumun da ele alındığını söyledi.
RUSYA: IRAK'IN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANAYIZ

Rusya'nın konuya ilişkin yaklaşımında değişiklik olmadığını vurgulayan Peskov, "Rusya, bölgenin istikrarı ve güvenliği için Irak'ın toprak ve siyasi bütünlüğünü destekliyor." diye konuştu. Erdoğan ve Putin'in, başta bölgedeki son gelişmeler olmak üzere tüm konuları 28 Eylül Perşembe günü Ankara'da bir araya gelerek geniş biçimde ele alması bekleniyor.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!
20 Kişinin öldüğü Las Vegas saldırısından en çarpıcı görüntüler!