KPSS başvuruları başladı - KPSS'ye nasıl başvuru yapılır başvuru şartları neler? - Başvurular ne zaman bitecek?

Devlet kadrolarında çalışmak isteyenlerin gireceği KPSS tercihleri bugün başladı. Peki adaylar nereden başvuru yapacak? Başvuru süresi ne zaman dolacak? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvuru süreci başladı. ÖSYM, adayların başvurularını 23 Kasım Perşembe gününe kadar kabul edecek.

KPSS tercih işlemleri ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınmaya başladı. Aldıkları puana göre 2 bin 38 kadrodan birisini tercih edecek olana memur adayları, bu çerçevede KPSS tercih robotu ekranını da kullanacak. E-Devlet üzerinden kolayca erişilebilecek olan KPSS tercih robotu, nitelik kodları, il, kurum ve kadro pozisyonuna göre tercihlerde yardımcı olacak. İşte, KPSS tercih işlemi ve ÖSYM'nin yayımlamış olduğu ücretlerin yatırılacağı bankalar listesi...

2017 ÖSYM KPSS tercihlerinin nasıl yapılacağı binlerce memur adayı vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacak. İşte, KPSS tercih robotu kullanımı.

KPSS BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

KPSS tercih işlemleri için süreç ÖSYM internet sitesi üzerinden başladı. Memur adayları, aldıkları puana göre ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden tercihlerini gerçekleştirebilecek.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS TERCİH ÜCRETİ NEREYE YATIRILACAK?

KPSS 2017/2 tercih ücreti, Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

KPSS TERCİH ROBOTU NASIL KULLANILACAK?

2017/2 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar e-Devlet şifreleriyle sisteme ulaşabilirler.

KPSS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

EN FAZLA KADRO ÖN LİSANS ALANINA AYRILDI

Talep edilen toplam kadro ve pozisyonların 208'i ortaöğretim, 918'i önlisans ve 912'si ise lisans düzeyinde olacak.

Bu kadro ve pozisyonların kamu kurum ve kuruluşlarına göre dağılımı, "190 sayılı KHK'ya tabi kurumlar (üniversiteler hariç) 718, üniversiteler 164, Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) bin 140, diğer (Kişisel Verileri Koruma Kurumu ve Darülaceze Başkanlığı) 16" olarak belirlendi.

Talep edilen toplam kadroların hizmet sınıflarına göre dağılımı ise "Genel İdare Hizmetleri Sınıfı 426, Teknik Hizmetler Sınıfı 297, Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı 127, Avukatlık Hizmetleri Sınıfı 41, Yardımcı Hizmetler Sınıfı 7" şeklinde açıklandı.

KİT pozisyonlarına ise öğrenim durumlarına göre ortaöğretim 134, önlisans 504 ve lisans düzeyinde 502 kişi alınacak.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Blockchain nedir?
Bitcoin nedir? Nasıl alınır? Blockchain nedir?