Kim Jong un'dan Putin'e mektup: "ABD'yi vurmaya hazırız"

Nükleer füze denemeleri nedeniyle ABD ile karşı karşıya gelen Kuzey Kore'de, devlet başkanı Kim Jong Un, Rusya lideri Vladimir Putin'e mektup yollayarak, ABD'yi vurmaya hazır olduklarını belirtti.

Nükleer başlıklı füzeleriyle ABD'yi tehdit eden Kuzey Kore yönetimi, diğer taraftar olası bir savaş durumu için ittifak arayışlarını sürdürüyor.

Nükleer denemelerine ara vermeyen ve her seferinde ABD'yi tehdit eden Kuzey Kore, artık ABD'yi vurabileceğini açıkladı.

Kuzey Koreli yetkililerin, Rus muhataplarına, ABD'yi nükleer silah ile vurmaya hazır olduğunu belirten bir mektup yolladığı ortaya çıktı.

KREMLİN'E İTTİFAK MEKTUBU

Bir Rus delegasyon, geçen ay Petersburg'da yapılan Birleşmiş Milletler görüşmelerinde, Putin'e verilmek üzere bir mektup aldığını söyledi.
Sputnik'te yer alan habere göre, mektup bir Kuzey Koreli yetkili tarafından Puti'ne verilmek üzere Kremlin sözcüsü Valentina Matviyenko verildi ve kendisi de mektubu Putin'e iletti.

RUSYA, ABD'Yİ BİLGİLENDİRDİ

Rus yetkililerin ABD'ye Kuzey Kore'nin kendilerini vurmak için hazır olduğunu belirten mektubunu bildirmesinin ardından, ABD'nin Kuzey Kore'ye karşı duruşunun da değiştiği iddia edildi.

SÖZCÜ YALANLASA DA PUTİN MEKTUPTAN HABERDAR

Putin basın sözcüsü Dmitry Peskov ise mektuptan haberi olmadığını söyledi.

Ancak mektubun, Amerika'nın, Kuzey Kore kara sularına yakın bölgede Japonya ile ortaklaşa düzenlediği deniz tatbikatından kısa bir süre sonra Putin'e teslim edildiği bildirildi. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Düzenli tüketildiğinde boy uzamasını sağlayacak besinler
Düzenli tüketildiğinde boy uzamasını sağlayacak besinler