Kılıçdaroğlu'ndan Çiftlik Bank mağdurlarına çağrı

Çiftlik Bank tezgahında parasını Mehmet Aydın'a kaptıran on binlerce mağdura çağrıda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Paranızı BDDK'dan alabilirsiniz" dedi.

Meclis grup toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Çiftlik Bank dolandırıcılığında BDDK'nın ihmali olduğunu işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Çiftlik Bank mağdurları’na seslendi: “Paranızı rahat alabilirsiniz. Ama o tosundan değil, parayı BDDK’dan alabilirsiniz. Dava açmanız lazım. BDDK kanununun 150. maddesi var.”

Partisinin grupn toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle başladı: “Adam kalkıyor, hepsinin önünde, bakan, başbakan önünde Çiftlik Bank’ı kuruyor. 77 bin 843 kişiyi dolandırıyor. 511 milyon lira tokatlıyor. Hükümet seyrediyor. SPK seyrediyor, BDDK, Ticaret Bakanlığı seyrediyor.”

‘Uruguay’dan besmelesiz et getirebilirsin, bu tosuncuğu getiremezsin’
‘Çiftlik Bank mağduru’ 77 bin 843 kişiye seslendiğini söyleyen CHP lideri şöyle devam etti: “Paranızı rahat alabilirsiniz. Ama o tosundan değil, parayı BDDK’dan alabilirsiniz. Dava açmanız lazım. BDDK kanununun 150. maddesi var. Bu kanuna göre alınması gereken izinleri almaksızın, her türlü belge veya kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda banka adını ya da banka gibi katılım fonu topladıkları izlenim uyandıran kişiler cezalandırılır. Görev BDDK’nın. Adam bankayı ünvan olarak kullanmış. Devletin kurumu görüyor. Recep Bey görüyor. Davayı açarsın bu kanunun gerekçe gösterirsin, şikayet edecek olan BDDK. Ver mahkemeye faiziyle beraber paranı alırsın.”

Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın Uruguay’a kaçtığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle bitirdi: “Adalet bakanı ‘Onu Uruguay’dan isteyeceğiz’ diyor. Uruguay’da büyükelçiliğimiz yok, Uruguay ile suçluların iadesine ilişkin sözleşme de yok. Uruguay’dan besmelesiz et getirebilirsin, inek, tosun getirebilirsin ama bu tosuncuğu getiremezsin kardeşim.” 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Dünyanın en zengin kentleri belli oldu İstanbul kaçıncı sırada?
Dünyanın en zengin kentleri belli oldu İstanbul kaçıncı sırada?