Kelebek hastalığı nedir, neden olur? Kelebek hastalığı belirtileri nedir nasıl tedavi edil

Kelebek hastalığı nedir, neden olur sorusu araştırılıyor. Kelebek hastalığı belirtileri nedir? Kelebek hastalığı nedir, neden olur? Kelebek hastalığı belirtileri nedir nasıl tedavi edilİir mi?

 Kelebek hastalığı nedir, neden olur sorusu merak ediliyor.

Kelebek hastalığı belirtileri nedir? İzmir'in Karabağlar ilçesinde, halk arasında 'kelebek hastalığı' olarak bilinen ve nadir görülen Epidermolysis Bullosa ile dünyaya gelen 11 yaşındaki Elfida Gündüz, çok sevdiği tiyatroyla buluştu. Gündüz'ün yazdığı ve başrolünü üstlendiği 'Kelebek Etkisi' isimli tiyatro oyunu, büyük beğeni topladı. Şarkıcı Haluk Levent de sahneye çıkarak, Elfida'ya sürpriz yaptı. Epidermolozis bülloza (Epidermolysis bullosa) veya kelebek hastalığı olarak bilinen deride ve mukozada (ağız içi, genital bölge, anal bölge, göz, burun, nefes yolu, yemek borusu) gibi vücut bölgelerinde içi su dolu kabarcıklar (bül) oluşumu ile kendini gösteren bir hastalıktır. İçi su dolu kabarcıklar (büller) çoğunlukla o bölgeye uygulanan (bası, çarpma, dokunma gibi benzer durumlardan) sonra ortaya çıkar. Epidermolozis bülloza genellikle genetik bir hastalıktır. Bu hastalık bazen akraba evliliği ya da diğer nedenlere bağlı ve benzer hastalıklar şeklinde de görülür. Epidermolozis bülloza (Epidermolysis bullosa) veya kelebek hastalığı olarak bilinen deride ve mukozada (ağız içi, genital bölge, anal bölge, göz, burun, nefes yolu, yemek borusu) gibi vücut bölgelerinde içi su dolu kabarcıklar (bül) oluşumu ile kendini gösteren bir hastalıktır.

KELEBEK HASTALIĞI NEDİR?

Epidermolozis bülloza (Epidermolysis bullosa) veya kelebek hastalığı olarak bilinen deride ve mukozada (ağız içi, genital bölge, anal bölge, göz, burun, nefes yolu, yemek borusu) gibi vücut bölgelerinde içi su dolu kabarcıklar (bül) oluşumu ile kendini gösteren bir hastalıktır.

 

KELEBEK HASTALIĞININ TEDAVİSİ MÜMKÜN MÜ?

Hastalık deriyi deri altına bağlayan yapıları oluşturan liflerdeki maddelerin bazılarının eksik yapımına bağlı gelişir. Bu bağlar çok hafif bir darbe ile kopar ve deri altında oluşan boşluğa çevre dokulardan sıvı sızarak bül gelişimine sebep olur. Hastalık kalıtsal olduğu için kişinin yaşamı boyunca devam eder. Epidermolozis bülloza tedavisinde henüz kalıcı bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!
Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!