Kadınlara özel toplu taşıma başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma otobüslerine binen kadın yolcuların, 22.00-24.00 saatlerinde durak beklemeden güzergahta istedikleri yerde inebilmesine imkan sağlayan projeyi başlattı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Eşitlik Birimi ve Ulaştırma Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen proje kapsamında, özellikle kent merkezine uzak Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu bölgelerine giden kadınlar, 22.00-24.00 saatlerinde istedikleri noktada otobüsten inebiliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, özellikle kadın yolculardan gelen talepler doğrultusunda uygulamayı hayata geçirdiklerini bildirdi.

Eskişehir kent merkezine uzak Vadişehir, Sultandere ve Zincirlikuyu'da uygulamayı başlattıklarını belirten Büyükerşen, "Bunun yegane sebebi güvenliktir. Alınan güvenlik tedbirleri içinde düşünülmüştür. Kadın yolcuların, evlerine en yakın mesafede istedikleri noktada indirilmeleri uygulamasını başlattık. Özellikle yalnız seyahat eden kadın yolcuların talepleri halinde, bu uygulamayı gerçekleştirmeleri için şoförlere gerekli talimat verilmiştir." ifadelerini kullandı.

"Projeyi canı gönülden destekliyorum"

Otobüs şoförü Ahmet Oğuz, 2005'ten beri belediyede bu görevini sürdürdüğünü anlatarak, "Projenin daha önceden başlatılması gerekiyordu. Genelde geç saatlerde kadın yolcularımızı istediği yerde indirmeye çalışıyordum. Uygulamanın resmileşmesinden memnunum. Projeyi canı gönülden destekliyorum." dedi.

Yolculardan Hande Başak Mutlu, uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, "Geç saatlerde eve tedirgin gidiyoruz ama bu uygulamayla, dolmuş gibi istediğimiz noktada ineceğiz. Kendimizi daha güvende hissedeceğiz. Projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Tuğba Karabayır ise İzmir'den geldiğini, orada böyle bir uygulamanın bulunmadığını, projenin diğer kentlere de örnek olmasını dilediğini söyledi.

Mehlika Yazgıç da bazı noktalarda iki durak arasındaki mesafenin çok uzun olduğunu belirterek, "Eve dönüş yolumuz zor oluyordu. Bu sistem daha güvende olmamazı sağlayacak." dedi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü isimlerin yanlarında çalışanlar ile yaşadığı polemikler
Ünlü isimlerin yanlarında çalışanlar ile yaşadığı polemikler