İzmir bayram namazı saat kaçta - 2018 Kurban Bayramı namaz saatleri

Müslüman alemi için kutsal Kurban Bayramı yarın başlıyor. Bayram için milyonlarca Müslüman camilere akın ederek namaz kılacak. Peki İzmir'de bayram namazı saat kaçta kılınacak?

2018 yılı Kurban Bayramı geldi çattı. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi İzmir'de de bayram büyük heyecanla bekleniyor.

Kurban Bayramı bayram namazı ile başlayacak. Namaza gidecek vatandaşlar bayram namazı saatini öğrenmek için internette arama yapmaya başladı.

İşte İzmir 2018 Kurban Bayramı namaz saati...

İzmir bayram namazı vakti: 07:11

İL İL BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

İLGİLİ HABER Kurban Bayramı mesajları - 2018 en güzel resimli bayram mesajları Kurban Bayramı mesajları - 2018 en güzel resimli bayram mesajları

KURBAN KESME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Sözlükte “yaklaşmak, Allah'a yakınlık sağlamaya vesile olan şey” anlamına gelen kurban, dinî bir terim olarak, “ibadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamak, ya da bu şekilde boğazlanan hayvan” demektir. Arapça'da bu şekilde kesilen hayvana udhiyye denilir.

Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü sayılması için bulunması gereken şartlara kurbanın vücûb şartları denilir. Kurban kesmenin sünnet olduğunu söyleyenlere göre ise bunlar sünnet oluşun şartlarıdır.

Bir kimsenin kurban kesmekle yükümlü olabilmesi için dört şart aranır:
1. Müslüman olmak.
2. Akıllı ve bulûğa ermiş olmak.
3. Mukim olmak, yani yolcu olmamak.
4. Belirli bir malî güce sahip bulunmak.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Beren Saat'ten hamilelik iddialarına yanıt!
Beren Saat'ten hamilelik iddialarına yanıt!