İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Pastırma sıcaklarının keyfini sürmeye devam eden İstanbullular, yılın ilk karının ne zaman yağacağını merak etmeye başladı. Meteoroloji ise bir tarih vermek konusunda çekimser davranıyor.

 Uzun bir yaz döneminin ardından Kasım ayının ortalarında olmamıza rağmen pastırma sıcakları devam ediyor. Kış aylarının olmazsa olmazı olan karın ne zaman yağacağı ise merak konusu.

İstanbul'un önümüzdeki hafta kuvvetli bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girmesi bekleniyor. Kente ilk karın ne zaman yağacağı ise hala bir soru işareti.

Hava tahmininde kullanılan simülasyon modellerinden GFS (The Global Forecast System) model verilerindeki kar beklentisiyle ilgili, havaninnotlari.com internet sitesinde yer alan değerlendirme dikkat çekti.

YÜKSEK KESİMLERE YAĞABİLİR

İşte model verilerindeki kar olasılığına dikkat çeken o değerlendirme:

“Son günlerde bu modellerde 20-23 Kasım gibi İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgası görünüyor. Bu soğuk hava dalgasının İstanbul'da yüksek kesimlerde, çok düşük de olsa, kar yapma ihtimali var. Tabii ki kesin bir şey söylemeyiz ancak modellerde görünen bu.

Önümüzde yaklaşık 10 gün olduğu için ‘kar yağacak’ demek bilimsellikten uzak olur, ancak kasım ayı içinde İstanbul'da kar ihtimali görmek de ilginç.”

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!
Şahan Gökbakar gelen bir tweet üzerine öyle bir cevap verdi ki!