İstanbul Valiliğinden yağmur uyarısı geldi

İstanbul Valiliği, "Bugün ilimiz yoğun yağış aldığından ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkılmaması rica olunur." şeklinde bir uyarıda bulundu.

 İstanbul'da gece aralıklarla yağan yağmur sabah saatlerinde şiddetlendi. Sabah 8.30'da havadaki siyah bulutlar nedeniyle gün aydınlanmadı. Şiddetli yağış nedeniyle bir çok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar var. Çeşitli metro istasyonlarını da su bastı. Yoğun yağış İstanbul'da trafiği kilitledi, toplu ulaşımı da olumsuz etkiledi. Avrasya Tüneli Anadolu-Avrupa yönü bir süre kapandı. AKOM ve İstanbul Valiliği sel ve su baskınlarına karşı İstanbulluları uyardı. Valilik, zorunlu olmadıkça vatandaşlardan özel araçlarıyla trafiğe çıkmamasını istedi. Öte yandan Üsküdar'da çekildiği belirtilen ve DHA whatsapp hattına ulaştırılan görüntüde su dolan yolda bir kişinin yüzerek işyerine ulaşmaya çalıştığı görülüyor.

İstanbul'da sağanak yağış tüm kenti etkisi altında aldı.

YAĞIŞ NE KADAR SÜRECEK?

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan ve sağanağın, öğlen saatlerinde etkisini artırıp, akşama kadar fırtına şeklinde devam etmesi bekleniyor.

İstanbul'da gece saatlerinden itibaren etkili olan gök gürültü kuvvetli sağanak, başta trafik olmak üzere yaşamı olumsuz etkiliyor.

METROBÜSLER, METRO, DURAKLAR... SU BASTI

Yağış nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yollarda meydana gelen su birikintisi nedeniyle araçlar ilerleyemezken, bir çok araç yolda kaldı. Şehrin ana arterlerinde trafik tıkanırken, toplu taşımda da kent genelinde aksama yaşanıyor. Şehirde birçok kavşak ve viyadük sular altında kalırken, aşırı yağış nedeniyle trafikte seyretmeye çalışan bazı metrobüslerin içine su doldu, kimi metro, metrobüs, duraklarını su bastı. Bu arada kentte hava ulaşımında da aksamalar yaşanıyor.

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İyi ki doğdun Barış Manço!
İyi ki doğdun Barış Manço!