İrlandalılar kürtaj yasağının kaldırılmasına 'evet' dedi

İrlanda'daki kürtaj yasağıyla ilgili yapılan referandumdan, yasağın kaldırılmasını isteyenler ezici çoğunluk oluşturdu. Böylece 12 haftaya kadar olan hamileliklerde kürtaj yasağı kalktı.

İrlanda halkı dün gerçekleştirilen referandumla adeta bir devrime imza attı.

İrlanda’da kürtaj yasağının kaldırılması için yapılan referandumda ezici çoğunluk yasağın kaldırılmasını istedi. İrlanda Başbakanı Leo Varadkar referandum sonucunu “sessiz devrim” olarak niteledi.

Varadkar halkın “çağdaş bir ülke için çağdaş bir anayasaya ihtiyacımız var” dediğini belirtti. İlk sonuçlara göre, referanduma katılanların yüzde 69’unun kürtajı yasaklayan anayasa maddelerinin feshedilmesi yönünde oy verdiği bildiriliyor.

Kürtaj yasağının kaldırılması kampanyasına katılan Başbakan Varadkar referandum sonuçlarının “20 yıldır İrlanda’da süren sessiz devrimin zirvesi” olduğunu ifade etti. Varadkar İrlandalı seçmenin "kadınların kendi sağlıkları hakkında doğru seçim ve kararı vereceklerine güvendiğini ve buna saygı duyduğunu" belirtti.

İrlanda’da kürtaj yasağını ihlal eden kadınlar 14 yıla kadar hapis ile cezalandırılabiliyordu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...
Gigi Hadid'inn bulunmadığı Çin’in Shanghai kentinde düzenlenecek Victoria's Secret Fashion Show'a sayılı günler kaldı...