İranlı komutan Bağdat-Erbil krizi için Kuzey Irak'ta

Bağdat yönetimi ile Kuzey Irak arasında yaşanan gerilimde İran devreye girdi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Kuzey Irak'a gelerek krize çözüm arayacak.

Bağdat yönetiminin, 'Peşmerge Kerkük'ü terk etsin' çağrısı üzerine Kuzey Irak'ta sular ısınmaya devam ediyor. Reuters'in haberine göre İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, IKBY yönetimiyle Bağdat arasındaki krizi görüşmek için IKBY bölgesine geldi.

KERKÜK KRİZİ İÇİN İRAN DEVREDE

Dün gece de Irak'ın Kerkük kentinde, IKYB ile İranlı bazı üst düzey yetkililerin bir araya geldiği iddia edilmiş, KYB'den bazı üst düzey sorumlularla ve İranlı askeri yetkililerin Kerkük'ün Reşad köyünde bir araya geldiği ileri sürülmüştü.

 

"GÖLGE KOMUTAN"

İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e yakınlığıyla bilinen Tümgeneral Kasım Süleymani, İran'ın yurtdışı operasyonlardaki "gölge komutanı" olarak tanınıyor.

İRAN-KUZEY IRAK İLİŞKİLERİNDE ÖN PLANDA

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü'nün Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, geçtiğimiz haftalarda Almanya'nın başkenti Berlin'de hayatını kaybeden Irak'ın eski Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin mezarını ziyaret ederken görüntülendi.

İran'ın sır komutanının aylardır nerede olduğuna dair bir bilgi yoktu. Ancak, geçtiğimiz günlerde, Kasım Süleymani'nin Kerkük civarına gittiği ve Kerkük'e saldırması için Haşdi Şabi'yi teşvik ettiği iddia edilmişti 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İşte Salih Müslim'in elleri kelepçeli ilk fotoğrafları
İşte Salih Müslim'in elleri kelepçeli ilk fotoğrafları