İran'da ölenlerin sayısı 500'ü geçti

İran Irak sınırında önceki gün gerçekleşen 7.3 şiddetindeki depremin bilançosu ağırlaşıyor. Kirmanşah'ta incemede bulunan İranlı yetkililerin aktardığı bilgilere göre ölü sayısı 500'ü geçti.

7.3'le sarsılan İran'da, depremin ardından yapılan hasar tespit çalışmalarında bilançonun ne derece büyük olduğu günyüzüne çıkıyor.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 7.3 büyüklüğündeki deprem sonrası yüzlerce insanın hayatını kaybettiği Kirmanşah vilayetinde incelemelerde bulundu. Ruhani,"Devlet denetiminde yapılan konutlar yerle bir olmuş hâlbuki onun yanında halkın kendisi tarafından yapılan bina sağlam kalmış" dedi. İran'da ölenlerin sayısı ise 500'ü aştı.

Depremin en çok hasara neden olduğu Serpol Zehap ilçesinde dar gelirliler için yapılan toplu konut projelerindeki yardım çalışmalarını yakından izlemek isteyen Ruhani, izdiham nedeniyle alana giremedi.

Ruhani, burada yaptığı konuşmada eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hükümeti döneminde başlatılan sosyal konut projesini eleştirdi.

DEVLETİN YAPTIĞI KONUTLAR YERLE BİR OLDU

Ruhani,"Devlet denetiminde yapılan konutlar yerle bir olmuş hâlbuki onun yanında halkın kendisi tarafından yapılan bina sağlam kalmış. Demek ki bu projelerde bazı sorunlar var" diye konuştu.

'Mesken-i Mehr' olarak adlandırılan İran'daki sosyal toplu konut projeleri Ahmedinejad döneminde dar gelirlilere yardım amacıyla başlatılmıştı.

Ruhani evsiz kalanlara da hükümetin acilen yardım yapacağı sözünü verdi. Ruhani "Acı çekenleri temin etmek isterim ki hükümet bu sorunu en hızlı şekilde ortadan kaldırmak için harekete geçti" dedi.

Ruhani bu konudaki tüm yardımların 1979'daki İslam Devrimi'nin ardından kurulan 'Konut Vakfı' adlı kuruluş tarafından yapılacağını da belirtti. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bahçede bulunan 1 cm den daha ufak canlı bakın büyüdüğünde ne oldu!
Bahçede bulunan 1 cm den daha ufak canlı bakın büyüdüğünde ne oldu!