İran, IKBY sınırına zırhlı araç yığıyor

Irak'ın kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına karşı çıkan İran, IKBY'nin bağımsızlık referandumunun ardından bu bölgedeki sınıra zırhlı araçlar sevk etmeye başladı.

IKBY'nin bağımsızlık amacına ulaşmasına izin vermeyeceğini belirten İran, bölgenin en önemli aktörlerinden biri olduğunu gösteren adımları atmaya başladı.

Reuters'ın bir Kürt yetkiliye dayandırdığı haberine göre İran, IKBY sınırına tank sevkiyatı yapıyor. Kürt yetkili "Tanklar, Kürt tarafından görünüyor" dedi.

İran Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Mesud Cezayiri, İran ve Irak'ın birkaç gün içinde sınırda askeri tatbikat yapacağını açıklamıştı.

IKBY'de düzenlenen bağımsızlık referandumunun ardından İran, IKBY'den çift yönlü petrol ürünü sevkiyatını geçici olarak yasaklamıştı.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, referandumun 'büyük bir stratejik hata' olduğunu belirterek, "Bunun çok ciddi hata olduğuna inanıyoruz. Kürtlerin dostu insanlar olarak, Kürtlerin ebedi dostları olarak kalacağız. Irak'taki Kürt bölgesiyle sınırlı kalmayacak büyük bir stratejik hata olduğuna inanıyoruz" diye konuşmuştu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda
Göbek eritmeye yarayan 10 önemli gıda