Instagram'da alışveriş dönemi başlıyor

Çok sayıda kullanıcısı bulunan Instagram, satış ve alışveriş özelliği ile kullanıcılarının işini kolaylaştırmayı planlıyor.

 Çok sayıda kullanıcısı bulunan Instagram, satış ve alışveriş özelliği ile kullanıcılarının işini kolaylaştırmayı planlıyor.

Instagram'ın popülerliği arttıkça pazarlama gücü de birlikte artıyor. Zuckerberg Instagram'a para kazandırmak için şimdi yeni bir özelliği devreye alıyor. Kullanıcıları artık Instagram'da yayınladıkları fotoğraflarda yer alan ürünler için satın alma etiketleri ekleyebilecekler. Böylece bir fotoğraftaki ürünü beğenen takipçiler, etikete basarak ürünün satın alma sayfasına ulaşabilecek.

Kullanıcılar dilerse, daha sonra satın almak üzere beğendikleri ürünleri kendi arşivlerinde saklayabilecekler. Bu etiketler, Instagram ile anlaşmalı markaların ürünleri için geçerli olacak. Böylece Instagram, büyük kullanıcı kitlesini, sadece anlaşma yaptığı markalara yönlendirerek oluşacak büyük gelirden kendisi de pay alabilecek.

Instgram fenomenlerinin de gelir kazanması için yeni bir kapı açacak olan özellik sayesinde, servise yeni kullanıcılar çeken içerik üreticilerinin Instagram'a bağlılıkları artmış olacak. Bu da, Instagram'ı Vine gibi bir sonla karşılaşma riskinden koruyacak.

Vine'ın milyonlarca takipçisi olan fenomenleri, yeterince para kazanamadıkları için Twitter yönetiminden aylık 1,2 milyon dolar 'maaş' istemiş, istekleri geri çevrilince de platfromu terk etmişlerdi. Kısa süre sonra da Twitter Vine'ı kapatmak zorunda kalmıştı. Yeni özellik şimdilik sadece Instagram'ın iOS uygulamasında ve ABD'de geçerli olacak ancak Instagram, anlaşma yaptığı markalarla beraber, yeni ülkelerde de özelliği devreye alabilecek.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Dolunay'ın Bulut'u Alihan Türkdemir hakkında merak edilenler
Dolunay'ın Bulut'u Alihan Türkdemir hakkında merak edilenler