İBB'den sağanak yağmur uyarısı - Yarın hava nasıl olacak? (25 Ekim Çarşamba)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, meteorolojiden alınana bilgiler doğrultusunda yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağmur ve rüzgarın etkili olacağını duyurdu.

İstanbul'daki yalancı bahar havası, yerini soğuk ve yağışlı havaya bıraktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Yarın İstanbul'un genelinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli beklenen sağanak yağmurun Perşembe sabahına kadar aralıklarla kuvvetli yağacağının tahmin edildiği belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda yarın İstanbul'un genelinde öğle saatlerinden itibaren kuvvetli beklenen sağanak yağmurun Perşembe sabahına kadar aralıklarla kuvvetli yağacağı tahmin ediliyor.

BU BÖLGELERDE ETKİLİ OLACAK

Yağışla birlikte rüzgarında kuzeyli yönlerden yer yer fırtınamsı (30 ila 60 km/s) şekilde eseceği tahmin ediliyor. Fatih, Unkapanı, Maltepe, Sultanbeyli, Tuzla, Beşiktaş, Üsküdar, Sarıyer, bölgelerinde etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeler AKOM koordinasyonunda muhtemel su taşkınlarına karşı tedbirlerini alıp ekiplerini kritik noktalara yerleştiriyor.

YALANCI BAHAR BİTTİ

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, İstanbul'u bugün çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Avrupa Yakası'nda, öğle saatlerinden itibaren ise il genelinde sağanak yağışlı bir hava bekliyor.

'50-100 KİLO YAĞAR'

Meteoroloji Uzmanı Murat Şahin uyardı:

"Bugünden itibaren İstanbul yağışların etkisine girecek, en büyük özelliği sürekli yağacak olması. Şehir merkezinde metrekareye 50-100 kilo yağış düşebilir. 30-40 kilo yağışta bile problem olduğu düşünülürse dikkatli olmak gerekir. Risk büyük. Eylül, ağustos gibi, ekim de eylül gibi geçti. Ocak ve şubat aylarında çok yağış düşmese bile kış sarkar, boyu uzar. "

'DOLU GİBİ OLMAZ'

Meteoroloji Mühendisi Barış Özgün, "Üç günlük yağış için kış başlangıcı demek ağır olur. Sıcaklıklar elbette düşecek ve gök gürültülü yağışlar olacak. Bu durumu sonbahar başlangıcı olarak yorumlayabiliriz. Bu 3 günde geçen aylarda yaşanan dolu felaketi gibi bir manzara beklenmiyor. Sıra dışı bir yağış en azından önümüzdeki periyotta yok. Kasım, aralık ve ocakta cok sert kış beklemiyoruz. Genel olarak ılıman bir kış yaşanacak" dedi.

NE KADAR HAZIRIZ?

18 Temmuz'da 45 dakikada yaklaşık 50-60 kg yağış düşen İstanbul'da 27 Temmuz'da afet yaşandı. Yaklaşık 1.5 saatlik süre içinde toplamda metrekareye 122 kg yağış kaydedildi. Yıllardır yakınılan altyapı yetersizliği nedeniyle sel baskınlarında araçlar mahsur kalırken, birçok ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Yine bu boyutta bir yağış olursa benzer görüntülerin ortaya çıkması kaçınılmaz.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  9.05'te hayat durdu
9.05'te hayat durdu