İBB trafik durumu uygulaması nasıl kullanılır?

İstanbul'da okulların açılması ve tatilden dönenlerle birlikte trafik çekilmez bir hal aldı.İBB'nin hizmete sunduğu İBB trafik durumu uygulaması ile trafik nerede yoğun görülebilecek.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte modernleşen dünyada günlük yaşantı içerisinde insanların ihtiyaçlarını karşılayabilmesi açısından önemli avantajlar sunan teknoloji, yeri geldiğinde ortaya yeni sorunlarda çıkarabiliyor. Bunlardan bir tanesi de trafik sorun. Gelişen Türkiye'de bireysel araç kullanımı nüfus yoğunluğu ile birleştiği zaman ortaya büyük trafik sorunları çıkartabiliyor. Bunun en önemli örneklerinden birtanesi de 20 milyona yakın nüfusu ile İstanbul başı çekiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en önemli tarihi mirasların yer aldığı İstanbul için yaşanan bu sorun dolayısıyla yeni modern çözümler üretmeye devam ediyor. Bunlardan birtanesi de İBB trafik durumu uygulamasıdır.

İnternet tabanlı hizmete sunulan ve İstanbul'un bütün yolları hakkında vatandaşlara bilgi veren İBB trafik durumu uygulaması ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Bu uygulama sayesinde her anayol hakkında trafik durum bilgilendirmesi alınabliiyor. Modern zamanda ekmek gibi tüketilen internet kullanımını fırsata çeviren İBB, bu uygulama ile trafiğe çıkmadan önce vatandaşlara bilgi aktarabiliyor.

Dünyanın en önemli metropollerinden biri olan İstanbul'da tüm belediyecilik hizmetlerinde sunulan internet imkanı ile birlikte vatandaşlar bu hizmetlerden daha hızlı bir şekilde faydalanabiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu uygulama ile vatandaşların nerede olurlarsa olsunlar istanbul'daki trafik durumu hakkında anlık bilgiye sahip olmalarını hedefliyor.

Mobil cihazlar içinde uyumlu olan İBB trafik durumu ile vatandaşlar anında trafik durumu hakkında bilgi sahibi olabiliyor. İBB trafik durumu uygulaması istanbul'daki trafik akış durumunu sıkışık olan yerleri kırmızı, nispeten yoğun olan yerleri sarı, trafiğin olmadığı yerleri ise yeşil olarak grafikler şeklinde gösteriyor. İBB hizmete sunduğu bu uygulama ile istanbulluların en büyük sorunu haline gelen trafik sorunundan bir nebze olsa kaçmasını veya önlem almasını hedefliyor.

 

 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  iPhone 8'in bu sefer fiyat bilgileri sızdırıldı! iPhone 8 Kaç Lira olacak? iPhone 8 Fiyatları...
iPhone 8'in bu sefer fiyat bilgileri sızdırıldı! iPhone 8 Kaç Lira olacak? iPhone 8 Fiyatları...