Hükümetten Booking yasağı hakkında açıklama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, haksız rekabet yarattığı sebebiyle Türkiye'de yasaklanan uluslararası seyahat rezervasyonu uygulaması Booking ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Hollanda ile yaşanan politik krizin ardından Türkiye'de erişimi engellenen Booking.com konusunda değişen bir şey yok.

AA’ya konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, ‘Booking.com’la yaptığı görüşmeler sonrasında bir gelişme olup olmadığına yönelik soru üzerine, turizm sezonunun artık başladığını söyledi.

Sezon başlamadan önce bu konuda gelişme beklediğini anımsatan Zeybekci, “Türkiye’de Booking’in, mahkemede faaliyetleri yasaklayan sebepleri ortadan kaldırmaya yarayacak bir ofis açmasını ve Türkiye’de fatura kesmesiyle ilgili beklentimiz yüksekti. Şu anda kadar bir gelişme olmadı ama olmasını hala bekliyoruz” dedi.

Süreç ne durumda?
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB), ‘Booking.com’a, seyahat acentelerine karşı haksız rekabet oluşturduğu gerekçesiyle dava açmıştı. Mahkeme, sitenin Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinin tedbiren durdurulmasına karar vermişti. ‘Booking.com’ kararı temyize götüreceğini açıklamıştı.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), mahkemenin aldığı ihtiyati tedbir kararının iptali için mahkemeye başvurmuş ancak reddedilmişti. Son ret kararı da ‘Booking.com’un itirazına gelmişti.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, TÜRSAB bir hafta içinde 500 bin liralık teminat mektubu getirmesini istemişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘Booking.com’un yakın zamanda Türkiye’de tekrar faaliyete başlayacağını duyurmuştu. Süreçte son olarak, ‘Booking.com’ Türkiye hükümetiyle görüşmelerin sürdüğünü ve geri dönmek istediğini açıklamıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Kontrollü olması lazım ama kısıtlama olmaması lazım” demişti.

Son olarak Zeybekci, “Çözüme doğru gidiyoruz. Bu sezon herhalde öyle bir şey olacak, çalışmaya başlayacaklar” ifadelerini kullanmıştı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Son yıllarda çekilmiş İşte O An dedirten en iyi kareler...
Son yıllarda çekilmiş İşte O An dedirten en iyi kareler...