Hasan Balcı ve aktivist grubun Milli Mücadele Türkiye turu sona erdi

Aktivist iş insanı Hasan Balcı ve grubunun Manisa'dan Samsun'a doğru başlattıkları 5 günlük "Milli Mücadele’nin 100. Yılı Türkiye Turu", İzmir'deki Hasan Tahsin anıtı önünde sona erdi.

‘Atatürk’ün Rotasında Milli Mücadele’nin 100. Yılı Türkiye Turu’ için yola çıkan aktivist işadamı Hasan Balcı ve grubu, 18 Mayıs’ta Manisa’dan Samsun’a yola çıkarak başlattıkları 5 günlük farkındalık hareketini, 22 Mayıs’ta İzmir Hasan Tahsin anıtı önünde tamamladı. Aktivist Grup 5 gün süresince; Karadeniz, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde toplam 10 şehir, 20 İlçe, yüzlerce mahalleyi gezdi, yüzlerce vatandaş ile bir araya gelerek amaçlarını anlattı.

'Manisa'dan Samsun’a Milli Mücadele’nin 100'üncü Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinde' sloganı ile 18 Mayıs’ta Manisa’dan Samsun’a yola çıkan Hasan Balcı ve Atatürk’e gönül veren aktivist grubu, 5 günlük Türkiye turunda; 10 Şehir, 20 ilçe, yüzlerce mahalleyi ziyaret etti. Grup bu tarihi yolculuk boyunca toplam, 2.200 km. yol yaptı. Grup 19 Mayıs 100. Yıl etkinliklerine iştirak ettikten sonra 'Manisa'dan Samsun’a Milli Mücadele’nin 100'üncü Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinde' sloganı ile Ankara’ya hareket etti. 20 Mayıs’ta Anıtkabir’i ziyaret eden aktivist grup, Atatürk’ün mozolesine çiçek bıraktı, saygı duruşunda bulundu. Daha sonra Ankara şehir merkezi ve ilçelerini de ziyaret eden Hasan Balcı ve arkadaşları; Samsun ve Ankara rotasını tamamlayarak Eskişehir’e doğru yola çıktı. 20 Mayıs’ta Eskişehir’de çeşitli ziyaretler ve istişareler yapan Grup, 21 Mayıs’ta rotasını Ege Bölgesi’ne çevirdi. 21 Mayıs’ta ise; Kütahya, Dumlupınar Şehitliği, Uşak ve Manisa illerinin tüm ilçelerini ve mahallelerinde tur attılar, amaçlarını anlattılar. Samsun’da başlayan bu tarihi yolculuk, 22 Mayıs’ta İzmir Hasan Tahsin Anıtı önünde son buldu.

5 günlük tarihi yolculuk Hasan Tahsin Anıtı önünde son buldu

Önce İzmir; Karşıyaka, Bostanlı, Çiğli, Alsancak, Çankaya, Kordon ve Konak bölgesinde tur atan aktivist grup, kendilerini coşkuyla karşılayan ve alkışlayan İzmir halkını selamladı. Daha Sonra Konak Meydanı’nda bulunan Hasan Tahsin Anıtı önünde saygı duruşunda bulunan Aktivist grup, daha sonra 100. Yıl anısına hazırladıkları çam fidanlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi protokol müdürüne teslim ederek, belirlenen uygun bir noktaya dikilmesini talep etti. Grup daha sonra 'Manisa'dan Samsun’a Milli Mücadele’nin 100'üncü Yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İzinde' sloganı ile çıktıkları 5 günlük Türkiye turunu tamamlayarak, Manisa’ya geri döndü.

Aktivist Hasan Balcı kimdir?

Ayı zamanda bir kalıp ustası ve işletmesi sahibi olan Hasan Balcı, Ford Rencer aracının arka kasasına; dizaynını ve montajını tamamen kendisinin yaptığı bronz bir Atatürk büstü yerleştirdi. Aracın kasasının zeminine monte edilen kaide ve Atatürk büstü; yolculuk sırasında kat edilen toplam 2.200 km boyunca aynı güzergahta seyreden; yaya ve taşıtların görebileceği şekilde yerleştirildi. Büstün her iki yanında Türk Bayrakları, pankartlar ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi mevcut. Yol boyunca aracın anfilerinden yükselen marşlar, trafikte seyreden sürücülerin, motorsikletlilerin, bisikletlilerin, şehir içi - dışı yolcu taşıma araçlarının dikkatini çekiyor ve kendiliğinden kortejlerin oluşmasını sağlıyor. Araçlarındaki Türk Bayrakları ile kortejlere dahil olan yoldaki diğer sürücüler; hem coşkuya, hem marşlara hep bir ağızdan iştirak ediyor, hem de aracı sık sık durdurup aktivist grup ile fotoğraf çektiriyor, sohbet ediyor. Hasan Balcı’ya bu yolculuğunda eşi Nehire Ersan Balcı, Ortaokul öğrencisi Batuhan Alkan, gazeteci yazar Nurgül Yılmaz ve grubun aktivist üyeleri eşlik ediyor. Yıllardır tüm milli bayramlarda aracına monte ettiği Atatürk büstü ile resmi törenlere, kortejlere katılan aktivist işadamı Hasan Balcı, 10 yıldır bu faaliyetini Manisa şehir içinde ve İzmir’de sürdürüyordu. Hasan Balcı kendine verdiği bu görevle, ilk defa Türkiye turuna çıkmış ve turu başarıyla tamamlamış oldu.

İLGİLİ HABER Atatürk ve vatan aşkı yollara düşürdü Atatürk ve vatan aşkı yollara düşürdü

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Dünyayı saran yeni trend Solo Yemek!
Dünyayı saran yeni trend Solo Yemek!