Gazeteciler Cemiyeti'nden Doğan Medya'nın satışına tepki

Gazeteciler Cemiyeti, Doğan Medya Grubu'nun Demirören Medya'ya satılmasının endişe verici ve tek sesli medya yaratma çabasının son noktası olduğunu vurguladı.

Türk medya dünyasında deprem etkisi yaratan Doğan Medya Grubu'nun hükümete yakınlığıyla bilinen Demirören Medya Grubu'na satışı basındaki kaygıyı arttırdı.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yaptığı yazılı açıklamada “Doğan Medya’nın el değiştirmesi bir devrin kapanışının ilanıdır. Gelişmelerden büyük kaygı ve üzüntü duyuyoruz. Bu durum esasında ana akım medyanın tümüyle ortadan kalkması, medyanın tek sesli hale gelmesidir. Türk basını ve basın hürriyeti açısından çok endişeliyiz” dedi.

Bilgin, Hürriyet grubunun el değiştirmesiyle gerek yazılı gerekse görsel basının yüzde 90ları aşan çok büyük bir yüzdesinin tek bir siyasi görüşün kontrolüne geçeceği korkusunu vurgulayarak, “Çok sesli basını korunması, Cumhuriyet değerlerini korumak kadar önemli görülmelidir. Her şey para değildir. Doğan ailesinin Hürriyet grubunun içerisinden geçtiğimiz dönemde bu ülke için taşıdığı özel önemi idrak etmesini beklerdik. Her şeyi maddiyat değildir. Korunması gereken değerler, ilkeler ve hepsinden önemlisi hürriyetler vardır, olmalıdır,” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti başkanı tek sesli ve tek kaynaktan beslenen Türk medyasının halkın anayasal gelişmelerden haberdar olma hakkını yerine getiremeyeceğini vurguladı. Siyasetin ve ülke yönetiminin de bu tek taraflı oluşan algıların yansıması olacağını kaydeden Bilgin, “Bu ve benzer gelişmelerin Türk demokrasisinde ciddi zafiyetler yaratacağı aşikardır,” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı
Google'ın logosundaki sır ortaya çıktı