Eski MHP'li Tuğrul Türkeş liste dışı kaldı, Tuğrul Türkeş kimdir?

MHP'den ayrılarak Başbakan Yardımcısı olan Tuğrul Türkeş, revizyonda 'liste dışı kaldı.' 28 Ağustos 2015'te Başbakan Yardımcısı olan Türkeş, 2 yıllık koltuğunu kaybetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım arasında gerçekleşen revizyon zirvesinde listeye giren ve liste dışı kalan isimler dikkat çekiyor. 2015 yılında MHP'den ayrılarak AK Parti'ye geçen Tuğrul Türkeş, 2 yıl oturduğu başbakan yardımcılığı koltuğunu yeni liste ile devretmek zorunda kaldı.

Bugün Ak Saray’a çıkan Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra yeni kabineyi açıkladı. Kabinede 5 bakanın yeri değişti 6 da yeni isim geldi.

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA HENÜZ YAPILMADI

Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’e yer verilmediği gözlendi. 28 Ağustos 2015 tarihindeki seçim hükümetine MHP’li vekil kontenjanından giren ve ardından AKP saflarına geçtikten sonra açıklanan kabinelerde Başbakan Yardımcısı olarak görevlendirilen Tuğrul Türkeş, yaklaşık 2 yılın ardından bu koltuğunu kaybetmiş oldu. 

Tuğrul Türkeş, Akparti’nin yeni kabinesinde yer almadı. Eski başbakan yardımcısı Tuğrul Türkeş’in hayatı yeniden gündeme geldi. Peki Tuğrul Türkeş kimdir?

Tuğrul Türkeş, 1 Aralık 1954'te İstanbul'da doğdu. Baba adı Alparslan, anne adı Muzaffer Şükriye'dir.İktisatçı ve İş Adamı; Hacettepe Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünü bitirdi. Tuğrul Türkeş, Ticaret Bakanlığında Basın Danışmanlığı, Ortadoğu gazetesinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, PETKİM AŞ ve T.C. Kalkınma Bankasında Yönetim Kurulu Üyeliği, çeşitli şirketlerde yöneticilik ve ortaklık yaptı. Aydınlık Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği ve Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Akşam ve Son Havadis gazeteleri ile Yeni Harman haftalık dergisinde köşe yazarlığı yaptı.

23 ve 24. Dönemde Ankara Milletvekili seçildi. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Üyeliği yaptı. İngilizce bilen Tuğrul Türkeş, 4 çocuk babasıdır.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü isimlerin çocukluk fotoğrafları şaşırtıyor
Ünlü isimlerin çocukluk fotoğrafları şaşırtıyor