Emeklilere bayramda ikramiye verilecek mi 2017 Emekli maaşı zammı

Kurban Bayramı vesilesiyle emeklilere ikramiye verilip verilmeyeceği merak ediliyor. 2017'de emekli maaşlarına zam yapılacak mı, emekli ikramiyeleri ne zaman verilecek?

 Emekli maaşları ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Kurban Bayramı ve yeni yılda emeklileri yeni bir zam bekliyor.

Zam oranlarının ne kadar olacağı ve yeni gelişmeleri bu haberimizde sizler için derledik. Emeklinin Temmuz'da 5,89 zamlanan maaşı TCMB'nin yıl sonu enflasyon tahmini gerçekleşirse Ocak'ta 2,65 zamlanacak. Temmuz'da maaşı yüzde 5.89 artan 9 milyon emeklinin Ocak zammı için önemli haber geldi. Merkez Bankası, 2017 yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 8.7 olarak açıkladı. Bu tahmin gerçekleşirse Ocak zammı yüzde 2.65 oranında olacak. Tahmin aşılırsa, maaş zammı daha da artacak. Takvim'in haberine göre bu hesapla, halen 2 bin lira maaş alan emekli Ocak'ta 53 lira fark alacak. Yeni maaşı 2 bin 53 lira olacak.

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ!

Memur ve memur emeklisine bayramda ikramiye fırsatı doğdu. Memur-Sen’in 1.915 liralık ek ödeme talebi ağustosta karara bağlanacak. Olumlu sonuçlanırsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de umut olacak.

Memurun ve memur emeklisinin 2 yıllık zammının belirleneceği toplu sözleşme görüşmeleri başyadı. Bu toplantıda memurlara ve memur emeklilerine yönelik çok sayıda talep karara bağlanacak. Bunlardan biri de Ramazan ve Kurban bayramlarında memurlara ve memur meklilerine ikramiye verilmesi olacak.

SSK VE BAĞ-KUR’A UMUT

Hem Memur-Sen'in hem de Türkiye Kamu- Sen'in talepleri arasında yer alan ikramiye hayata geçerse, toplam 5.1 milyon memur ve memur emeklisine Kurban Bayramı öncesinde önemli bir müjde gelmiş olacak. Memurlar ve memur emeklileri için bayram ikramiyesinin hayata geçirilmesi, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de umut olacak.

PROMOSYON ÖRNEĞİ VAR

Memur-Sen'in 2 yıl önce gerçekleştirilen toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. Eğer bayram ikramiyesi kabul görürse, uygulama SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de genişletilebilecek. Böylece emekliler, promosyon gibi bir ek gelire daha kavuşacak.

GÖRÜŞMEDE ÖNCELİK İKRAMİYE

Yılda 2 kez Ramazan ve Kurban bayramlarında toplu para alabilecek. Memurlara ve emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi yıllardır gündemde. Konfederasyonlar, 2018 ve 2019 yıllarında memurların ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmelerin belirleneceği 4. dönem toplu sözleşmede bayram ikramiyesini öncelikleri arasına aldı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

TÜM YORUMLAR (1 adet)
lüütfiye kabacan
17.08.2017 18:27
ben garibanım üçyüz ile geçiniyoz suriyelilere herşey var gıda maaş alıyolar emeklilerde böyle sürünsün adaletmi bu sen tokken kim bilir acın halindenafrika acından ölüyo suriyeliler burda altın alıyo yazık adelet ölmüş nerde atatürk adalet istiyorum emeklilerde afrikada sevinsin evimiz yok ama
 
  Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar
Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar