Emekli maaşı ne kadar oldu 2017

Enflasyon oranlarının belli olmasının ardından büyük bir merakla beklenen emekli maaşlarında zam olacak mı, olmayacak mı sorusunun yanıtı belli oldu. E-Devlet emekli maaşı hesaplama haberimizde...

 Emeklilerin aylardır beklediği o an nihayet geldi çattı. Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre en düşük işçi emeklisi maaşı 80 TL civarında zamlandı.

Aylık enflasyon yüzde 0.27 düşüş gösterirken enflasyon geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.90 arttı. İnternet üzerinden artık online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşlar internet üzerinde online emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor. E-Devlet emekli maaşı hesaplama ve sorgulama 7 gün 24 saat gerçekleştirilebiliyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz zammının oranını, memurlar ve memur emeklileri de enflasyon farkının oranını bugün öğrendi. İlk 5 aylık enflasyona göre yüzde 6.18 zam görünmüştü. Ancak bugünkü enflasyon rakamlarına göre gelecek zam oranı yüzde 6.89 olacak.

Buna göre memurlar, temmuz ayında alacakları yüzde 4'lük toplu sözleşme zammına ek olarak yüzde 2.89 oranında enflasyon farkı zammı alacak. Böylece temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zam yüzde 6.89 olacak.

Tüketici Fiyatları Endeksi'nin (TÜFE) 2017 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 5.89 artması nedeniyle, yüzde 3'ü aşan yüzde 2.89'luk bölüm memurların Temmuz maaşlarına eklenecek. Memurlar ayrıca Temmuz'da toplu sözleşmeleri gereği yüzde 4 oranında önceden belirlenen zammı alacak.

BEKLENTİNİN ÜZERİNDE ZAM GELDİ

Beklenti anketlerindeki yüzde 0.30'luk enflasyon tahmini gerçekleşseydi, ilk 6 aylık enflasyon yani SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz zammı yüzde 6.48 olacaktı.


EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Emeklilere yılın ilk altı ayı için yüzde 5.89 zam yapılacak. Memurların ücretleri ise yüzde 4+2.89 artacak.

TÜFE'de (2003=100) 2017 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %0,27 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,89, bir önceki yılın aynı ayına göre %10,90 ve on iki aylık ortalamalara göre %9,36 artış gerçekleşti.

Aylık en yüksek artış %1,05 ile eğitim grubunda oldu

Ana harcama grupları itibariyle 2017 yılı Haziran ayında endekste yer alan gruplardan lokanta ve otellerde %1,03, çeşitli mal ve hizmetlerde %0,52, ev eşyasında %0,48 ve konutta %0,31 artış gerçekleşti.

nternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) ait online hizmet uygulamaları ile birlikte artık Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükelleflerinin SSK emekliliklerine ilişkin olarak en çok merak ettikleri konuların başında gelen SSK emekliliklerinde ne kadar SSK emekli maaşı alabilecekleri bilgisine internet üzerinden ulaşabilmeleri sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait olan e-SGK ağı uygulamaları arasında bulunan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden sadece dakikalar içerisinde SSK emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisine ulaşabilme şansına sahip olunabiliyor. Bu şekilde SSK mükellefleri, bu konuya ilişkin olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan diğer pek çok sigortalılık ve emeklilik işlemi için olduğu gibi ciddi kolaylıklardan ve işlem fırsatlarından yararlanabiliyor.

Günümüz 21.yüzyıl dünyasının hızla gelişen akıllı cihaz teknolojileri, interneti insanların yaşamlarının her alanına ulaştırıyor. Özellikle de insanların artık dünyanın her yerinde mobil akıllı cihazları aracılığı ile internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi internet üzerinde yer alan dijital hizmet kanallarından yaşamının her alanındaki ihtiyacına yönelik olarak yararlanabilme şansına sahip olabilmesini sağlıyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl internet teknolojilerinin sunduğu hızlı ve pratik işlem olanaklarının sigortalılık ve emeklilik hizmetleri alanında da en etkin şekilde yararlanılabilmesi amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde e-SGK ağı uygulamaları oluşturuldu. Vatandaşlar internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları ile 7 gün 24 saat sigortalılık ve emeklilik işlemlerini gerçekleştirebilirken, SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden de SSK emeklilikleri döneminde ne kadar SSK emekli maaşı alabileceği bilgisine ulaşabilmesi sağlanıyor.

Bu çerçevede de internet ortamı üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) dijital hizmet kanalları aracılığı ile SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması haftanın 7 günü 24 saat internet erişiminin söz konusu olduğu her yerden kullanılabiliyor. Türkiye’de özel sektör alanında çalışarak, Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) mükellefi olan milyonlarca vatandaşın SSK mükelleflikleri çerçevesinde SSK emeklilikleri döneminde devletten ne kadar SSK emekli maaşı alabileceğini hesaplayabilmeleri sağlanıyor. İnternet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarından birisi olan SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK mükellefleri emekliliklerindeki SSK emekli maaşını hesaplayarak, kariyer planlamalarını çok daha ideal ve doğru biçimde gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor.

SSK mükellefleri SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasında SSK sicil numarası, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, nüfus il ve baba adı bilgilerini girerek, SSK emekliliğindeki SSK emekli maaşını hesaplayabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bu uygulamanın yanı sıra doğrudan emekli vatandaşlara yönelik olarak da online emekli maaşı sorgulama hizmeti sunuluyor. Türkiye’de SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklileri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet Kapısı üzerinde yer alan e-SGK ağı hizmetleri ile online emekli maaşı sorgulama işlemlerini gerçekleştirerek, güncel emekli maaşı dökümünü alabiliyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlüler referandum oylarını kullandı
Ünlüler referandum oylarını kullandı