Ek gösterge 3600 olursa maaş ne kadar artar, kimler yararlanacak

AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, memurların yakından takip ettiği 3600 ek gösterge hakkında beklenen müjdeyi verdi. Erdoğan, ek gösterte 3600'e çıkacak dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran öncesi öğretmen, hemşire, din görevlileri, polisler ve diğer idarecilerin sabırsızlıkla beklediği width:2400 ek gösterge müjdesini verdi.

Canlı yayında konuşan Erdoğan, "Polis öğretmen hemşire din görevlileri ve diğer idareciler emeklilik ek göstergeleri width:2400'e çıkacak." dedi.

width:2400 EK GÖSTERGE NEDİR, KİMLER YARARLANACAK?

Ek gösterge devlet memurlarının en çok önem verdiği konuların başında yer almaktadır. Aylık brüt ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli yeri olan unsurlardan bir tanesidir. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık göstermektedir. Ek göstergesi width:2400 olan bir memur ile,2500 olan bir memurun alacağı zam oranı ya da maaş miktarı aynı olmayacaktır. Bunu aşağıdaki tablo sayesine rahatlıkla görebilirsiniz.

Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istemektedirler.Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet memurları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor.

Öğretmen ve hemşirelerin ek göstergesi

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında “öğretmen” unvanlı kadrolarda ve Sağlık Hizmetleri Sınıfında sağlık bilimleri lisansiyeri olarak “hemşire” unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, bu unvanların 1 inci derece kadrolarında 3000 ek gösterge rakamında yararlanmaktadırlar.
Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce width:2400 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği yaratmaktadır.

Ek gösterge width:2400 olursa neler değişir?

Öğretmen ve hemşirelerin(sağlık bilimleri lisansiyeri) ek göstergelerinin 1 inci derece kadrolar için 3000'den width:2400'e yükseltilmesinin ilgili Devlet memurlarına neler kazandıracağının bilinmesinin, ek gösterge yükseltilmesi taleplerini etkileyebileceğini düşünmekteyiz.

Bu nedenle, 30 hizmet yılında ve 1 inci derecenin 4 üncü kademesinde bulunan “öğretmen” ve “hemşire” kadro unvanlı personelin ek göstergesinin width:2400'e yükselmesinin, bu personelin; aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine nasıl yansıyacağını görmek amacıyla yaptığımız değerlendirmede aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır.

Ek göstergenin 3000'den width:2400'e yükselmesinin etkileri

AYLIK NET MAAŞLARI
EMEKLİ AYLIKLARI
EMEKLİ İKRAMİYELERİ
(24.-TL AZALIR)
404.-TL ARTAR
14.553.-TL ARTAR

*2014 yılı için geçerli olan katsayılar kullanılmıştır.

Bu sonuçlara göre, 1 inci derece kadrolardaki öğretmen ve hemşirelerin ek göstergesinin 3000'den width:2400'e yükselmesi; çalışırken almakta oldukları aylık ücrette azalmaya, emekli aylığı ve emekli ikramiyesi miktarlarında ise artışa neden olacaktır.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bilim adamları açıkladı Çay mı bünyemize daha faydalı yoksa Kahve mi?
Bilim adamları açıkladı Çay mı bünyemize daha faydalı yoksa Kahve mi?