Ehliyet sınav giriş belgesi nasıl alınır? 2018 MTSKS/4 Ehliyet sınavı ne zaman yapılacak?

2018 MTSKS/4 Ehliyet sınavı ne zaman gerçekleştirilecek, tarihler belli oldu mu, sınava giriş belgesi ne zaman ve nereden alınır? İşte 2018 ehliyet sınavı hakkında merak edilen bütün detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 20 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan MTSKS-4 ehliyet sınavı için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Peki sınav giriş belgesi nereden ve nasıl alınır? Sınav saat kaçta yapılacak? İşte detaylar...

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN VE SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

MEB tarafından uygulanacak olan 2018/MTSKS-4 ehliyet sınavı 20 EKİM 2018 saat 14.00'da yapılacak.

EHLİYET SINAVINA GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

20 Ekim'de yapılacak olan ehliyet sınavına giriş belgesi sürücü kursları tarafından onaylatılıp adaylara verilmektedir. Giriş belgesini sürücü kurslarından temin edebilirsiniz. ehliyet sınavına girecek olan adaylar ayrıca e- devlet web adresinden ehiyet sınavı giriş yerlerini öğrenebilir.

EHLİYET SINAVLARI NASIL YAPILIR?

Ehliyet almak isteyen sürücü adayları ilk olarak yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavdan geçer puan alan adaylar ikinci sınav olan direksiyon sınavına katılmaya hak kazanırlar.

EHLİYET YAZILI SINAVDA NELER SORULUYOR?

Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Yazılı sınav baraj puanı 70'dir. Her bir sorunun değeri 2 puandır. Bu durumda 35 doğru yapan adaylar yazılı sınavdan başarılı olmuş olacaktır. 70 puan alan adaylara ikinci sınava katılmaya hak kazanacaklardır.

EHLİYET SINAVININ DEĞERLENDİRİLMESİ NASIL YAPILIYOR?

Sınav değerlendirmesinin güvenliği açısından kursiyerlerin cevap kâğıdı iki adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulur. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları üzerinden 100 puandan hesaplama yapılır. 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan kursiyer başarılı sayılır.

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NASIL AÇIKLANIR?

Ehliyet Sınav sonuçlarının bildirilmesi MEB resmi sayfasından yapılmaktadır. Sınav sonuçları, //www.meb.gov.tr/ internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek. Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Güzel sunucu, Hürrem Sultan'ın torunu çıktı
Güzel sunucu, Hürrem Sultan'ın torunu çıktı