Derbi öncesi kötü haber 

İşte Beşiktaş-Trabzonspor ve Fenerbahçe-Galatasaray maçlarında oynayamayacak isimler.

Süper Lig'in 23. haftasında müthiş iki derbi futbolseverleri bekliyor. İlk olarak Beşiktaş-Trabzonspor ile karşılaşacak ardından ezeli rakiplerden Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy'de 3 puan için karşı karşıya gelecek. Peki, karşılaşmalar öncesi takımlardaki son durum ne? Hangi isimler sahada yerini alırken kimler cezası veya sakatlık sebebiyle derbide oynayamayacak? İşte Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'da son durum....

23. haftanın ilk derbisinde düdük 22 Şubat Pazar günü saat 20.00'da çalacak. 22 hafta sonunda topladığı 36 puanla 7. sırada yer alan Beşiktaş, bu sezon oynadığı oyunla her kesimin takdirini toplayan ve maç eksiği ile topladığı 44 puanla lider durumda bulunan Trabzonspor'u sahasında konuk edecek..

DORUKHAN TOKÖZ (KIKIRDAK HASARI)

23 yaşındaki orta saha oyuncusu 6 Ekim 2019'da ligde oynanan Alanyaspor maçında ağır bir sakatlık geçirmişti. Toköz bireysel çalışmalara başlasa da en erken 6 Mart'ta oynanacak olan MKE Ankaragücü maçında kulübede yerini alması bekleniyor.

N'KOUDOU (KAS YARALANMA)

Trabzonspor maçı hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş'ta dün (17 Şubat) gerçekleştirilen antrenmana Fransız oyuncu kasıklarında zorlanma olması nedeniyle katılmadı. Derbide oynayıp oynamayacağı netleşmiş değil.

ATIBA HUTCHINSON (KAS YARALANMA)

Gerçekleştirilen antrenmanda Atiba'da kaslarında ağrı hissetmesi nedeniyle takımdan ayrı olarak salonda çalıştı. Ancak tecrübeli oyuncunun maç saatine kadar hazır duruma gelmesi bekleniyor.

ADEM LJAJIC (GRİP)

Siyah-beyazlıların Sırp yıldızı Ljajic, düzenlenen son antrenmana da grip nedeniyle katılmamıştı. Yıldız oyuncunun derbide forma giymesi bekleniyor.

AHMET CANBAZ (ÇAPRAZ BAĞ YIRTIĞI)

Hüseyin Çimşir yönetiminde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, sakatlıkları bulunan Ahmet Canbaz yer almamıştı. (KAMP KADROSUNA ALINMADI)

ABDÜLKADİR ÖMÜR (ANTRENMAN EKSİKLİĞİ)

Trabzonspor'un yıldız oyuncusu Abdülkadir Ömür, son olarak Avrupa Ligi'nde oynanan AEK mücadelesinde forma giymiş ve bu maçta menisküs problemi yaşamıştı. Karşılaşma sonrası ameliyat olan Ömür, Almanya'da tedavisini sürdürmüştü. Uzun süren sakatlık dönemi sonrasında geçtiğimiz günlerde kulüpten müjdeli haber gelmişti ancak çokca maç eksiği bulunan 20 yaşındaki oyuncunun en erken 25. hafta oynanacak olan Gaziantep FK mücadelesi kadrosunda olması bekleniyor. (KAMP KADROSUNA ALINMADI)

YUSUF SARI (DİZ PROBLEMİ)

Karadeniz ekibinden geçtiğimiz günlerde bir sakatlık açıklaması yapılmıştı. Yapılan açıklamada 21 yaşındaki Yusuf Sarı için de "Sol dizinde diz kapağı sürtünmesi ve ITB (iliotibial bant) sürtünmesi ve Plica sendromu tespit edilmiş olup tedavisi devam etmektedir" denildi. (KAMP KADROSUNA ALINMADI)

MAJID HOSSEINI (KASIK PROBLEMİ)

Ligin 22. haftasında oynanan Sivasspor mücadelesinde ısınma esnasında kasığında ağrı hisseden Majid Hosseini'nin yerine Manuel Da Costa'nın ilk 11'e alındığı açıklanmıştı. Kulüpten yapılan açıklama "Müsabaka öncesi ısınma esnasında kasığında ağrı hisseden Majid Hosseini'nin yerine takımımızda Manuel Da Costa ilk 11'de görev yapacaktır." ifadeleri kullanıldı. (KAMP KADROSUNDA ALINMADI)

NWAKAEME (BALDIR PROBLEMİ)

Geçen hafta oynanan Sivasspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Nijeryalı futbolcu, bu hafta içinde takımla birlikte antrenmanlara çıkmasına rağmen Beşiktaş ile oynanacak maçın kadrosuna alınmadı.

DANIEL STURRIDGE (EKLEM PROBLEMİ)

Antenmanda sakatlanan Sturridge için kulüpten yapılan açıklamada "Pazartesi günü yapılan antrenmanda aldığı darbe sonucu sakatlanan Daniel Sturridge'in ise yapılan MR tetkiklerinde 1. Metatarsophalangeal joints (ayak başparmak ekleminde) ödem tespit edilmiş olup oyuncumuzun tedavisi devam etmekte ve durumu maç saatinde netlik kazanacaktır." denildi.

Öte yandan 23. haftanın bir diğer derbisi de iki ezeli rakip olan Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak. son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla taraftarlarını üzen sarı-lacivertliler ezeli rakibini mağlup ederek bu havayı dağıtarak morallenmek isterken sarı-kırmızılılar durum tam tersi....

İkinci yarıya bomba gibi başlayan sarı-kırmızılılar son 5 maçından da 3 puan alarak bir anda 3. sıraya yerleşirken moraller oldukça yerinde. Üst sıra ekiplerinin birbiri ile oynayacağı hafta ezeli rakibinden 3 puan almak isteyen Galatasaray'da hesaplar galibiyet üzerine kurulu..

SADIK ÇİFTPINAR (ÇAPRAZ BAĞ YIRTIĞI)

Fenerbahçe'nin deneyimli savunma oyuncusu Sadık Çiftpınar ligin ilk yarısında oynanan Sivasspor mücadelesinde sakatlanmış, Sadık Çiftpınar'ın ön çapraz bağında kopuk tespit edilmişti. Bu sakatlık sonrası sezonu kapatan Sadık da derbide forma giyemeyecek isimler arasında.

GARRY RODRIGUES (UYLUK YIRTIĞI)

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 29 yaşındaki kanat oyuncusunun MKE Ankaragücü maçı hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen antrenmanda sol bacağından sakatlık geçirdiği belirtilmişti. Garry Rodrigues'in yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Dolayısıyla Hollanda'lı oyuncu da Galatasaray derbisinde yok.

EMRE BELÖZOĞLU (KAS YIRTIĞI)

Ankaragücü-Fenerbahçe maçının ikinci yarısında oyuna dahil olan Emre Belözoğlu, karşılaşmanın 67. dakikasında sakatlığı sebebiyle oyundan çıkmak zorunda kalmıştı. Tecrübeli oyuncunun derbide oynayıp oynayamacağı yapılan kontrollerin ardından netlik kazanacak.

MARIO LEMINA (UYLUK SAKATLIĞI)

Galatasaray'dan Lemina açıklaması geldi. Sarı-kırmızılılar, Yeni Malatyaspor maçının son dakikalarında sakatlanan Mario Lemina'nın sağ üst arka adale grubu ve fasyasında orta düzeyde zorlanma ve kanama tespit edildiği açıklanmıştı. Gabonlu oyuncunun 2-3 ay sahalardan uzak kalması bekleniyor.

SARACCHI (ADELE PROBLEMİ)

Arka adale sakatlığının ardından Kasımpaşa karşılaşmasında bir zorlanma daha yaşayan Uruguaylı sol bek Yeni Malatya mücadelesinde riske edilmemişti. Oyuncunun Fenerbahçe derbisinde oynayıp oynayamacağı ise maç saatinde belli olacak.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Star Wars evreninin favorileri belli oldu
Star Wars evreninin favorileri belli oldu