DEAŞ'tan temizlenen Deyrizor bölgesine PKK/PYD yerleşti

İran kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD destekli başlatılan 'Cezire Fırtınası' operasyonunda terör örgütü DEAŞ'tan temizlenen Deyrizor bölgesine PKK/PYD yerleşti.

Suriye'de, Türkiye'nin şiddetle tepki gösterdiği gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İran kaynaklı haberlere göre DEAŞ'tan kurtarılan Deyrizor bölgesine PKK/PYD yerleşti.

Tesnim’de yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:
“Terör örgütü PKK/PYD, ABD desteğiyle önceki gün başlattığı sözde 'Cezire Fırtınası' operasyonuyla, 2 günde 45 kilometre mesafe kat ederek, Suriye'nin doğusunda Irak sınırına hakim Deyrizor kentinin 6 kilometre yakınına ulaştı.

PKK/PYD, herhangi bir direnişle karşılaşmadığı ilerleyişi sonrası Bir Dumayn, Huceyf Zarrab, Alice, Faydat ez-Zarrab, Vadi El Humeyr, Ebu Sakira ve Deyrizor kent merkezinin kuzeyindeki sanayi alanı ile tekstil depolarının yer aldığı bölgelerde hakimiyeti ele aldı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ, büyük bölümünü işgal ettiği il kırsalından, çatışmadan, hızla güneybatı yönünde çekiliyor. Bu durum akıllara DEAŞ ile PKK arasında yapılmış bir anlaşma olasılığını getiriyor.”

RUS KAYNAKLAR DA DOĞRULADI

31 Mayıs'ta Zambiya Dışişleri Bakanı Harry Kalaba ile Moskova'da ortak basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a, Rusya Savunma Bakanlığı'nın DEAŞ ile PKK arasında anlaşma yapıldığına dair açıklaması sorulmuştu.

Lavrov, bu soru karşısında “Savunma Bakanlığımız, güvenilir verilere dayanan bu bilgiyi teyit etti. Dahası, bu bilgi kamuoyuna yansıdıktan kısa bir süre sonra DEAŞ üyeleri Rakka'dan ayrılıp Palmira'ya hareket etti.” demişti. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Çukur dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Çukur'da kim, kimdir?)
Çukur dizisi oyuncu kadrosu ve karakter analizleri (Çukur'da kim, kimdir?)