Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Adalet Yürüyüşü' için '138. madde' uyarısı

umhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne tepki göstererek Anayasanın 138. maddesini hatırlattı.

 Erdoğan'dan Kılıçtaroğlu'na  'Adalet Yürüyüşü" hakkında tepki geldi.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen iftar programı sonrası bir konuşma yaparak gündemdeki konuları değerlendirdi.
Erdoğan, herhangi bir isim vermeden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 25 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanan Enis Berberoğlu için başlattığı "Adalet Yürüyüşü"nü de eleştirdi.

"HERKES KONUMUNU İYİ BİLSİN"

"Birileri" diyerek Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan "Hukukta, yasalarla ilgili birçok alanda adım atmak isteyenler, Anayasa'nın 138. maddesini hiçbir zaman unutmasınlar. Bu maddeyi onlara hatırlatıyorum ve onun için herkes konumunu iyi bilsin ve o konumunda, oradan bir güç alarak, bir yerlere baskı yapma yoluna da gitmesin. Çünkü o onlara hiçbir şey kazandırmaz, tam aksine kaybettirir." dedi.

ANAYASA'NIN 138. MADDSİ NE DİYOR?

Anayasa'nın 138. maddesi şöyle:

Hakimler, görevlerinde bağımsızdırlar; Anayasaya, kanuna ve hukuka uygun olarak vicdani kanaatlerine göre hüküm verirler.
Hiçbir organ, makam, merci ve kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez; genelge gönderemez; tavsiye ve telkinde bulunamaz.
Görülmekte olan bir dâva hakkında Yasama Meclisinde yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili soru sorulamaz, görüşme yapılamaz veya herhangi bir beyanda bulunulamaz.
Yasama ve yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

TÜM YORUMLAR (1 adet)
Vatandaş
16.06.2017 15:19
Bizlerde sizin Ettiğiniz Anayasa Yeminini hatırlamanızı rica ediyoruz.
 
  Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?
Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?