Çocuklarıyla beraber IŞİD'e katılan baba öldürüldü

Malatya'da kızı ve oğluyla beraber terör örgütü IŞİD'e katılan İrfan Küpecik, bir operasyon sırasında öldürüldü. Küpecik'in yanında götürdüğü kızı peşmergeye esir oldu, oğlu ise kayıplarda.

Eşinden boşandıktan sonra velayeti anneye verilmesine rağmen çocuklarını kaçırıp terör örgütü IŞİD'e katılan baba öldürüldü. Acılı anne ise çocuklarına kavuşmayı diliyor.

Malatya'da yaşayan Tülay Kaya 3 yıl önce mahkemeye başvurarak eşi İrfan Küpecik’ten boşanmak istediğini belirtti. Eşinin son zamanlarda kendisine baskı uygulayarak başının açık olmasını eleştirdiğini, İslam’da haram olan her şeyin kendisinde olduğunu söylediğini dile getirdi.

GEZDİRME BAHANESİ İLE KAÇIRDI

Vatan'dan Çağdaş Ulus'un haberine göre; mahkemenin boşanma kararı sonrasında ise çocukların velayeti anneye verildi. Ancak baba boşanma kararından bir süre sonra oğlu ve kızını gezdirme bahanesiyle alıp 2 Mayıs 2016’da sınırı geçti. Oradan da Irak’a bağlı terör örgütü DEAŞ’ın kontrolündeki Telafer’e gitti. Terör örgütünün saflarına katıldı. Yaklaşık iki yıl örgüt adına faaliyet yürüttü. Telafer’de kaldıkları sürede babanın izniyle oğlu ve kızı belli günlerde annelerini arayarak durumlarının iyi olduklarını belirtti.

OĞLUNUN AKIBETİ BİLİNMİYOR

Oğlunun akıbeti bilinmiyor Ağustos ayında ise peşmergenin, DEAŞ’a yönelik Telafer’e yaptığı operasyonda İrfan Küpecik çatışmada öldürüldü. Kızı Sahra Günay Küpecik ise Peşmerge’ye esir düştü. Küçük kızın ismi Peşmergenin 6 Ekim’de yayınladığı ‘Elimizdeki Türk esirler listesinde yer aldı. 139 kadın ve çocuğun arasında kızı Sahra Günay’ın ismini gören Tülay Kaya devletten yardım istedi. Öncelikle akıbeti bilinmeyen 14 yaşındaki oğlu Anıl’ın bulunarak kendisine teslim edilmesini sonra da Peşmerge’nin esir listesinde ismi bulunan kızı Sahra Günay’ın Türkiye’ye getirilmesi en büyük dileği. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Sağlıklı gıdalar annelik şansını arttırıyor
Sağlıklı gıdalar annelik şansını arttırıyor