Carrie Fisher kimdir? Carrie Fisher öldü mü? Carrie Fisher neden öldü Star Wars

Star Wars serisinde canlandırdığı Prenses Leia karakteriyle efsaneleşen Carrie Fisher hayatını kaybetti ünlü isim geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirmişti.

 Geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçiren dünyaca ünlü akristi Carrie Fisher hayatını kaybetti.

Star Wars serisinde canlandırdığı Prenses Leia karakteri ile dünya çapında üne kavuşan ABD’li aktris Carrie Fisher geçirdiği kalp krizinin ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Fisher 60 yaşındaydı.

CARRIE FISHER KİMDİR?
21 Ekim 1956 doğumlu Carrie Fisher şarkıcı Eddie Fisher ve oyuncu Debbie Reynolds'ın kızıdır. Central School of Spench and Drama okulunda oyunculuk eğitimi gören Fisher sinemaya 1975 yılında Shampoo adlı komedi filmi ile adım atmıştır. İlk filminden sonra 1977 yılında rol aldığı ve Dünya çapında ses getiren Star Wars A New Hope film ve sonraki devam filmlerindeki Prenses Leia rolü ile dünya meşhur bir aktris oldu. Bu filmden sonra Dan Aykroyd ve John Belushi oynadığı John Landis'in yönettiği 1980 tarihli Cazcı Kardeşler-“Blues Brothers” filminde oynadı. 1986 yılında Hannah ve Kızkardeşleri filminde boy gösterdi. The Burbs adlı filmde Tom Hanks ile beraber oynadı.
Carrie Fisher 1990'da Mely Streep, Shirley McLaine ve Dennis Quaid'ın oynadığı Postcards from the Edge adlı filmin senaryosunu yazdı.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  IŞİD'den kurtulunca çarşaflarını yaktılar
IŞİD'den kurtulunca çarşaflarını yaktılar