Brezilya'da LPG faciası: 3 ölü

Brezilya'da bir LPG istasyonunda gaz dolumu sorasında meyadana gelen kaza sonrası gaz yüklenen araçtaki 1 kişi öldü diğer 2 kişi ise yaralandı.

İşte göreni dehşete düşüren o anlar ve sonrasında yaşananlar:

Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde bir akaryakıt istasyonunda facia yaşandı.

Otogaz alan otomobil, bilinmeyen bir sebeple bir anda patladı. Olayda aracın hemen yanı başında duran sürücü öldü, 3 kişi de yaralandı. Otomobilin de enkaza döndüğü olay, saniye saniye istasyonun güvenlik kamerasına yansıdı.

CNG (Sıkıştırılmış Doğal gaz) nedir?
"Compressed Natural Gas" yani "Sıkıştırılmış Doğal Gaz" diye adlandırılan CNG, doğal gazın belli prosesler neticesinde yüksek basınçlara sıkıştırılmış halidir. CNG; Sıvı doğalgaz olan LNG' den farklı olarak yüksek maliyetli soğutma ekipmanları ve işlemleri gerektirmeden gaz halde depolanır.

CNG'nin kullanımı, evlerimizde ısınmak için kullandığımız doğal gazın depolama kapasitesini arttırmak için 200-300 bara kadar sıkıştırılması suretiyle olmaktadır.

Sıkıştırılma Prosesi'nde doğal gaz dağıtım şebekesinden alınan gaz (min 21 mbar-max 75 bar) kompresör ünitesi ile 200-300 bar basınca kadar sıkıştırılıp değişik kapasitelerde seri bağlanmış tüplerde veya daha geniş hacimli yüksek basınç tanklarında depolanır.

CNG'nin Kullanım Alanları
Dünya'da sıkıştırılmış doğal gazın en yoğun kullanıldığı alan taşımacılık alanıdır. Akaryakıt fiyatlarının yüksek olması, oktan değerinin 120-125 oktan olması, temiz ve tam yanmanın sağlanması, yağ ile karışmaması sonucu motorun ömrünü uzatması, zamanla yakıt tüketimi artışına neden olmaması, patlama tehlikesinin (%5 -%15 Hava-Gaz karışım oranı) diğer yakıtlara oranla düşük olması CNG' nin teşvik edilen bir yakıt olmasını sağlamıştır.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Photoshop yapmak isterken karizmayı çizdiren ünlüler
Photoshop yapmak isterken karizmayı çizdiren ünlüler