Bolivya'da seçimler yenilecek

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, 20 Ekim'de kazandığı seçimlerde usulsüzlük iddiaları nedeniyle seçimin yenilenmesi kararını aldı.

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Amerikan Devletleri Örgütü'nün (OAS) 20 Ekim'de yapılan seçimlerde "ciddi düzensizlikler" bulduğunu açıklamasının ardından tekrar seçim yapılmasını kabul ettiğini açıkladı. Solcu liderin sonuçlar tamamıyla açıklanmadan kazandığını ilân ettiği seçimleri birçok grup "meşru" bulmadı ve ülkede büyük protestolar meydana geldi.

Reuters'ın aktardığına göre OAS tarafından hazırlanan raporda "oy verme sisteminin ciddi biçimde manipüle edildiği" ve seçimin iptal edilmesi gerektiği belirtildi.

Başkent La Paz'da konuşan Morales, seçimin yenilenmesinin yanı sıra ülkenin seçim komisyonunda da revizyona gidileceğini açıkladı. 20 Ekim seçimlerinde oy sayımının bir açıklama yapmadan durdurulması tartışma yaratmış ve OAS'ın seçimleri incelemesine sebep olmuştu.

2006'dan bu yana görevde olan Morales, seçimlerde yolsuzluk olmadığını savunmuş ancak OAS'ın incelemesinden sonra alacağı karara uyacağını söylemişti.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İşte mağazalardaki soyunma kabinlerinin sırrı
İşte mağazalardaki soyunma kabinlerinin sırrı