Bedelli askerlik hangi doğum tarihini ve yılını alacak

Geçtiğimiz saatlarde bedelli askerlikle ilgili resmi açıklama yapıldı. Buna göre 25 yaş sınırı ve 15 bin lira ücret alınacak. Peki hangi doğum tarihi esas alınacak? İşte bütün detaylar...

Geçtiğimiz saatlerde Ak Parti Grup Başkanvekili tarafından yapılan açıklamada bedelli askerlikle ilgili şartlar gün yüzüne çıktı.

Buna göre bedelli askerlik yaş şartı 25, ücret ise 15 bin lira olarak belirlendi.

25 yaş 1993 yılına tekabül etmektedir.

2011 yılındaki düzenlemede 31 Aralık tarihi, 2014 yılındaki düzenlemede ise 1 Ocak tarihi esas alınmıştı.

Son kanunun esas alınması halinde 1 Ocak 1993 tarihi esas alınabilir.

Kanun teklifinin ortaya çıkması halinde bu durum netleşecektir.

2014 YILINDAKİ DÜZENLEME

Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış ve 1 Ocak 1988 tarihinden (bu tarih dahil) önce doğan 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanununa tabi yükümlüler; istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren iki ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları ve 18.000 Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını defaten ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar.

2011 YILINDAKİ DÜZENLEME

Geçici Madde 46- Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte her ne sebeple olursa olsun henüz fiili askerlik hizmetine başlamamış, 31 Aralık 2011 tarihi itibariyle (bu tarih dahil) 30 yaşından gün almış ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu ile 1111 sayılı Askerlik Kanununa tabi yükümlüler, istekleri halinde, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları ve 30.000 Türk Lirası parayı ödemeleri şartıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmaksızın askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılırlar. Başvuruda bulunanlar, öngörülen miktarı başvuru sırasında def'aten ödeyebilecekleri gibi, yarısını başvuru sırasında diğer yarısını ise başvuru tarihinden itibaren altı ay içinde de ödeyebilirler.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ünlü isimlerin kendileri kadar basın önünde olmayan çocukları
Ünlü isimlerin kendileri kadar basın önünde olmayan çocukları