Başbakan'dan açıklama: Türk uçakları Kuzey Irak'a kalkmayacak

Çanakkale Bayramiç'te konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bugün saat 18.00'da başlayan Kuzey Irak'a uçuş iptallerinin süresiz olarak uzatıldığını açıkladı.

Kuzey Irak yönetimine karşı yaptırım uygulama kararı alan hükümet ilk somut adımı olan uçuş iptalini bugün saat 18.00'da başlatmıştı. Çanakkale'de konuşan Başbakan Yıldırım, Kuzey Irak'a uçuş iptalinin süresiz olarak uzatıldığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Bayramiç'de belediye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, "Kuzey Irak'a uçuşlar süresiz iptal, mağdur olanlar için özel uçak gönderilecek." açıklamasında bulundu.
Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

SÜLEYMANİYE VE ERBİL'E TÜRKİYE'DEN UÇAK KALKMAYACAK

Bugün saat 18:00 itibarıyla Türkiye'den Süleymaniye ve Erbil'e yapılan bütün uçuşlar süresiz olarak iptal edilmiştir. Türkiye olarak hem THY hem de özel şirketlerimiz seferleri durduruyor. Orada mağdur olanlar varsa onlar için özel uçak gönderilecek.

EZİNE'DE VATANDAŞA SESLENDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale Ezine'de halka hitap etmiş "Buradan başlayacaksınız Kazdağlarına çıkmanız 5-10 dakikanızı geçmeyecektir. Bırakın krallığı biz milletin hizmetkarıyız. Krallık bize yakışmaz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 15 yıldan beri memleketimizin kaldırılması için gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmamız için var gücümüzle çalışıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Songül Erçil'in hayatından dram çıktı
Songül Erçil'in hayatından dram çıktı