Başbakan'dan ABD'ye tepki:Sağır Sultan bile biliyor

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi konusunda kendilerinden belge isteyen ABD'ye "15 Temmuz'un faili olduğunu Sağır Sultan bile biliyor" sözleriyle tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım, ABD ziyaretindeki temaslarından iç politikaya kadar gündeme ilişkin konularda önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Genel Başkan Vekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Halepçe yakınlarında meydana gelen depremde ölen kardeşlerimize mevlamdan rahmet yaralılar acil şifalar diliyorum. İlgili unsurlarımız süratle bölgeye intikal etmiştir. Depremzedelere ilk ulaşan ekipler bizim ekipler olmuştur. Irak ile koordineli çalışan AFAD, Kızılay'ın halen bölgede çalışmaları devam ediyor. İran ve Irak halkının acılarını paylaşıyoruz.

Dün Antalya'da yoğun bir yağış ve fırtına meydana geldi. Ekiplerimiz hemen müdahale ettiler. Antalyalı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. En büyük tesellimiz can kaybı yok. Yaralanma ve maddi hasarlar var bunları en kısa zamanda gidermiş olacağız.

9 Kasım'da ABD Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yaptık. FETÖ ve bölgesel konulardaki beklentilerimizi açıkça ortaya koyduk. FETÖ elebaşının tutuklanarak ülkemize iadesi talebimizi yeniden ilettik. Bize kanıt diyenlerin 11 Eylül sonrası Afganistan'a giriyoruz, ABD'nin arkasında olan bizimle gelsin dedik. Biz de kanıt sormadık. Oraya asker gönderdik. Şimdi 15 Temmuz'un faili olduğunu Sağır Sultan'ın bile bildiği FETÖ'nün geriye verilmesi konusunda kırk dereden su getirmenin ne alemi var? Ne delili soruyorsun? 250 şehidimiz var, 2 bin 194 gazimiz var daha ne delil soruyorsunuz? Bunların ABD Türkiye müttefikliğine yakışmadığını ifade ettik.

'TAMİRİ İMKANSIZ HASARLAR OLUŞTURUR'

YPG ile işbirliğinin de geldiği kontayı bir kez daha ifade ettik. Bu örgüt orada DEAŞ ile mücadele adına ABD ile faaliyet gösterirken aynı zamanda elde ettiği gelişmiş silahları amcası olan PKK terör örgütüne aktarmaktan da geri kalmıyor. Bu işbirliğinin artık daha fazla sürdürülmesinin ilişkilerimizde tamiri imkansız hasarlar oluşturacağını bir kez daha yalın bir dille ifade ettik.

ABD ile ilişkileri germek ve daha da kötüleştirmek gibi bir niyetimiz yok. Müttefik olarak gördüğümüz ABD ile olumlu gündem üzerinde yol almayı arzu ediyoruz. Vize konusunun kısıtlı olarak başlaması ilk adım olmakla beraber normal seviyeye dönmesi beklentimizdir.

'BRE AHMAKLAR...'

ABD ziyareti sırasında 10 Kasım için anma töreni düzenlendi. Birileri Türkiye'nin ortak değeri olan Atatürk'ü tekellerinde görmeye devam ediyor. Ne yazık ki bazı medya çevreleri de bu tekelleşmeye çanak tutarak toplumda bir ayrışmayı körüklemeye çalışıyor. Bazı basın yayın organlarına bakarsanız akıl almaz ifadeler var; AK Parti Anıtkabir'de... Bre ahmaklar AK Parti kurulduğu günden bu yana Anıtkabir'e gidiyor.

Parti mensuplarımızın Atatürkçülüğünü kanıtlamak gibi bir ihtiyacı yok. Ellerinde bunların sanki Atatürkçilük dedektörü var gibi ortalıkta gezinen siyaset hafiyeleri milleti fişlemeye çalışıyorlar. Çok şükür ki bu sefer de çakıldılar. Atatürk hiçbir siyasi kurum ya da kuruluşun tekelinde değildir. Atatürkçülük lafla olmaz.

Atatürkçülük Türkiye için eser üretmektir. Atatürk bu toplumun ortak değeridir. Toplumu bunun üzerinden ayrıştırmak vatanseverlik değildir. Türkiye'yi hedeflerine ulaştırmak için kararlılıkla çalışacağız. Türkiye kökleri bir saksıda yetişmiş cılız bir ülke değildir. Fatih Sultan Mehmet ne kadar bizimse Mustafa Kemal Atatürk de o kadar bizimdir.

'HAKLI OLDUĞUMUZ ORTAYA ÇIKTI'

Bölgemizdeki gerilimin yükseldiği bir dönem yaşıyoruz. Irak'taki yasa dışı referandumdan sonra Türkiye'nin uyarılarının ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi'nin oldu bitti macerası hüsranla sonuşlanmıştır. Körfez ülkelerindeki siyasi dalgalanmalar ve Suudi Arabistan'daki gelişmeler de dikkat çekicidir ve takip edilmektedir.

Cumhurbaşkanımız dün Soçi'de Putin ile bir araya geldi. Bölgesel ve iki konular ele alındı. Amacımız ve hedefimiz bölgede acıların son bulması ve milyonlarca göçmenin tekrar yurtlarına dönmeleridir. Türkiye olarak aynı anlayışla çalışmalarımız devam edecektir."

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Instagram'a beklenen özellik sonunda geldi
Instagram'a beklenen özellik sonunda geldi