Başbakan Yıldırım: Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayanların bugünlerde yeni bir senaryo peşinde olduğunu ancak buna izin vermeyeceklerini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını ancak hiçbir gücün başarılı olamayacağını vurguladı.

Binali Yıldırım, ATO Congresium'da düzenlenen "8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi"nin açılışında yaptığı konuşmada, yolun sadece bir ulaşım alt yapısı değil aynı zamanda hayatı anlamlı kılma olduğunu belirtti.

Emniyet Genel Müdürlüğü 2003 trafik istatistiklerine göre yol kusurunun kaza sebeplerinin başında geldiğini, insan hatasının 4 ya da 5'inci sırada yer aldığını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Şimdi raporlara bakın, birincisi 'insan kusuru'. En güzel yolu yapabilirsiniz, en akıllı aracı yapabilirsiniz ama insanın hatasını önleyecek henüz bir alet icat edilmedi. İnsan hatasının her zaman trafik kazalarını azaltmada, artırmada birinci derecede rolü vardır. Demek ki insan hatasını azaltmanın hatta sıfıra indirmenin yolu eğitimden geçiyor."

"Sürücünün bilgisi polis olacak"

Başbakan Yıldırım, bugüne kadar okullarda trafik derslerine ağırlık verildiği ancak bunun yeterli olmadığını belirterek, uygulamalı eğitimin daha da artırılması gerektiğine işaret etti.

Müfredatta, trafik güvenliği ve trafikle ilgili öğretici bilgilerin çok daha fazla yer alması gerektiğinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Çünkü yavrularımızın küçük yaşta alacakları bu bilgiler, onlar büyüdüğü zaman, hayata atıldığı zaman, yollarda sürücü olduğu zaman hatırlayacakları ve uygulayacakları en büyük rehber olacaktır. Bizim, 200 milyon yolculukta her bir aracı tek tek her an nerede gidiyor, hata yaptı mı yapmadı mı diye denetleme şansımız yok. O halde her sürücünün, her vatandaşın kendi vicdanı, kendi bilgisi polis olacak. Ona göre denetleyicilere de uygulayıcılara da daha az iş kalmış olacak ki görevlerini en iyi şekilde yapsınlar.

Durum buyken aynı zamanda İçişleri Bakanlığımızda da trafikle ilgili bölümü güçlendireceğiz, güçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Türkiye'de trafik yükü ve yolculuklar artıyor ve teknoloji çok gelişti, yol standartları çok arttı, buna uygun yapılanmayı yeniden gözden geçirmek gerekiyor. Bu konuda Bakanlığımızın atacağı adımları öncelikli olarak ele alacağız ve destekleyeceğiz."

"Bugünlerde başka film çeviriyorlar"

Türkiye üzerinde oyunlar oynandığına işaret eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da mesafe alamayanlar, Türkiye'yi dize getiremeyenler, bu millete boyun eğdiremeyenler, bugünlerde başka bir film çeviriyorlar. 'Acaba ne yapar yaparız da 15 Temmuz'da beceremediğimiz işi sonlandırırız?' Ekonomiyle, baskılarla, kriz, kaos senaryolarıyla bu milleti dize getireceklerini zannediyorlar. Hiç boşuna heveslenmeyin."

"Hiçbir güç bu ülkeye bir şey yapamaz"

Türk milletinin, düşmanlarına gereken dersi verdiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu millet Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Anafartalar'da ve Kut'ül Amare'de dünyaya, emperyalistlere gereken dersi vererek bugünlere geldi. Bu bayrak, vatan, millet, devlet sevgisi bu milletin sinesinde olduğu müddetçe hiç kimse, hiçbir güç bu ülkeye hiçbir şey yapamaz."

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  2017 yılının en iyi oyunları belli oldu
2017 yılının en iyi oyunları belli oldu