Babalar Günü hediyesi için 100 ile 300 TL arası bütçe ayrılıyor

Babalar Günü için yapılan anketin sonuçları açıklandı. En çok tercih edilen hediye, yüzde 57 ile saat ve cüzdan gibi aksesuarlar oldu.

Online anketlerle daha geniş bir kitleye ulaşarak araştırmaların daha kısa sürede ve daha az maliyetle gerçekleşmesini sağlayan havucum.com'un anketine göre Babalar Günü için 100 ile 300 TL arasında bütçe ayrılıyor. Anneler Günü için ayrılan bütçe ise 50 TL ile 300 TL arasındaydı.
 
Yüzde 70'i kadın ve yüzde 30'u erkek katılımcılardan oluşan anket sonuçlarına göre Babalar Günü için en çok tercih edilen hediye kategorileri sırasıyla yüzde 57 ile saat ve cüzdan gibi aksesuarlar, yüzde 23 ile kıyafet, yüzde 14 ile teknoloji, yüzde 9 ile parfüm ve yüzde 7 ile kitap oldu. Anneler Günü'nde hediye olarak kitap tercih edenlerin oranı ise yüzde 27 olmuştu.
 
Kadın ve erkek katılımcıların tercihleri farklılık gösteriyor
Kadınların üçte biri (yüzde 33) cüzdan ve yüzde 30'u kol saati almayı tercih ederken, erkeklerin neredeyse üçte biri (yüzde 30) kıyafet ve beşte biri (yüzde 20) teknoloji kategorisindeki ürünleri almayı tercih ediyor.
 
Babalar Günü hediyesi için Anneler Günü'ndekine yakın bütçe ayrılıyor
Araştırma sonuçlarına göre katılımcılar, hediye için ortalama 100 ila 300 TL arası bir bütçe ayırıyor. Anneler Günü için ayrılan bütçe ise 50 ile 300 TL arası olduğu ortaya çıkmıştı. İki bütçe arasında büyük bir fark olmadığı görülüyor.
 
Hediyelerini bir hafta önceden alanların oranı Babalar Günü'nde düşüyor. Anneler Günü'nde hediyesini bir haftadan önce alanların oranı yüzde 63 iken, Babalar Günü'nde ise bu oran yüzde 45'e düştü. Katılımcıların yüzde 29'u hediyesini 1 ay önceden aldığını, yüzde 26'sı ise son dakikaya bıraktığını belirtiyor.
 
Babaların kendisine alınmasını en çok istediği hediye kategorilerinin başında ise kıyafet ve teknoloji geliyor. Annelerin alınmasını en çok istediği hediyeler ise takı ve küçük ev aletleri olmuştu.
 
Fiziksel alışveriş hala büyük bir kesim tarafından tercih ediliyor
Hediye alırken tercih edilen alışveriş kanalları sorulduğunda ise katılımcıların yarısından fazlası (yüzde 56) online alışverişi, kalanı ise (yüzde 44) fiziksel mağazadan alışveriş yapmayı tercih ettiğini belirtiyor. Erkeklerle kıyaslandığında kadınlarda fiziksel mağazadan alışveriş yapma oranı daha yüksek görülüyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Bu kasabada ölmek ve gömülmek yasak!
Bu kasabada ölmek ve gömülmek yasak!