Ayça Emine Küçük, Lidio markasının Ürün Direktörü oldu

Ayça Emine Küçük, Türkiye'nin en büyük dijital ödeme platformu olmaya aday Lidio'da Ürün Direktörlüğü görevini üstlendi.

Ödeme sistemleri ekosisteminde ödeme servisleri ve ödeme araçları sağlayıcı kurum ve kuruluş entegrasyonları, sadakat programları, dijital ödeme doğrulama teknolojileri ve yeni nesil ödeme yöntemleri geliştirme alanlarında 10 yılı aşkın deneyim sahibi olan Ayça Emine Küçük, Lidio markasının Ürün Direktörü oldu.
 
2010 yılında Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olan Ayça Emine Küçük, aynı yıl Garanti BBVA Teknoloji'de iş hayatına atıldı. Kurumdaki 9 yıllık görevi boyunca aralarında Garanti – BBVA birleşmesinin de bulunduğu pek çok projede yer aldı, Garanti BBVA Romanya'da ödeme ve doğrulama servislerinin geliştirilmesi projelerine liderlik etti.

Küçük, 2017 yılında Boğaziçi üniversitesi Executive MBA programına katıldı. 2019 yılında Bankalararası Kart Merkezi'nde Dijital Ödeme Sistemleri Yazılım Mimarı olarak çalışmaya başladı ve ardından hem global hem de yurtiçi dijital doğrulama ekosistemi projelerinde çeşitli liderlik görevleri üstlendi.

Avrupa'da ve Türkiye'de hizmet veren bankalar için gerçekleştirilen çok sayıda projede sorumluluk alan Küçük, bundan böyle kariyerini Türkiye'nin en büyük dijital ödeme platformu olmaya aday Lidio'da Ürün Direktörü olarak sürdürecek.

6493 sayılı kanun kapsamında TC. Merkez Bankası'na lisans başvurusunu gerçekleştiren Lidio,  Türkiye'nin en büyük işletmelerinin yıllardır kullandığı Mobilexpress platformunu yeni nesil servislerle herkesin erişimine açmayı planlıyor.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)
Ripple nedir, nasıl alınır? (Ripple hakkında bilmeniz gereken her şey)