Android Oreo işletim sistemi Google'ı memnun etmedi

Google'ın bu yıl piyasaya sürdüğü Android Oreo işletim sistemi ne kullanıcıyı ne de sahibini tatmin etti. Oreo, bir çok android kullanıcısı tarafından denenmedi bile.

Bir süre önce piyasaya sürülen Android'in son güncellemesi Oreo, hakkında yeni bir iddia ortaya öne sürüldü.

Android Oreo ile birlikte telefonların işletim sistemi desteğinin çok hızlı kesildiği ortaya çıktı. Yazılım genellikle yalnızca Google cihazlarıyla uyumlu olduğundan, başka akıllı telefonlara veya tabletlere yüklemenin kesinlikle hiçbir yolu yoktur. Bu yüzden yeni Android yazılımı önemsiz bir pazar payı alıyor.

Google, bu sene gerçekleşen güneş tutulmasıyla birlikte tanıttığı Android Oreo’dan pek memnun değil. Yeni işletim sistemi şu anda yeteri kadar cihazda bulunmuyor. Bunun arkasında Google’ın politikası yatıyor. Çünkü her sene olduğu gibi Google ilk başta kendi cihazlarına destek veriyor, daha sonra Samsung, LG gibi telefonları destekliyor.

Yazılım genellikle yalnızca Google cihazlarıyla uyumlu olduğundan, başka akıllı telefonlara veya tabletlere yüklemenin kesinlikle hiçbir yolu yoktur. Bu yüzden yeni Android yazılımı önemsiz bir pazar payı alıyor.

Aynı şey, Google'ın geliştiriciler sitesinde paylaştığı verilere göre şu an % 0,2 pazar payı olan Oreo için de geçerli.

Düşük pazar payı, Nexus ve Pixel cihazlarının yalnızca Ağustos ayından bu yana Oreo'ya geçip Google Play'e bağlanan Android pazarının küçük bir yüzdesini oluşturduğunu gösteriyor.

Oreo'nun payı Android Gingerbread'ten üç kat düşük. Evet, 2010 yılı civarında çıktı ve piyasanın % 0,6'sını oluşturuyor. Ice Cream Sandwich, bu arada, % 0,6'da.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, hakim olan Android sürümleri, sırasıyla % 32 ve % 27.7'lik kısmını oluşturan eski Marshmallow ve Lollipop sürümleri. Geçen yıl Nougat sadece % 17.8 seviyesinde iken, KitKat, % 14.5'te oturuyor.

Google, Oreo'lu Pixel 2 telefonlarını Ekim veya Kasım ayı ortasında satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak Oreo'nun pazar payının yakın zamanda patlaması beklenmiyor. Ana akıllı telefon üreticilerinin cihazları için Oreo güncellemelerini sunmaya başlamasıyla yükseliş başlayacak. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İşte vurulan Şayrat Hava Üssü'nden geriye kalanlar
İşte vurulan Şayrat Hava Üssü'nden geriye kalanlar