Android kullanıcılarına 'virüs' tehdidi

Android'de Google Play'de zararlı bir yazılım tespit edildi. Bu yazılımdan kullanıcıların uzak durması gerektiğine dair uyarılar yapıldı.

Android kullanıcılarına bir virüs hakkında dikkat etmeleri gerektiğinin uyarısı yapıldı.

Judy adlı kötü yazılımın toplamda 36.5 milyon Android cihazına bulaşmış olabileceği tahmin ediliyor. Uygulamaların isimlerinde Judy kelimesi ağırlıkta olduğu için araştırmacılar zararlı yazılıma bu adı vermiş.

Checkpoint'in raporuna göre Judy, cihazlara moda ve yemek oyunlarını kullanarak saldırıyor. Kötü amaçlı yazılım kolayca fark edilemiyor. Judy, cihaza bulaştıktan sonra uzak sunucular tarafından kontrol edilen ve bir bilgisayardan açılmış gibi davranan gizli web sayfaları açıyor. Daha sonra Google reklamlarına tıklandığında zararlı yazılımı hazırlayan kişi para kazanmaya başlıyor. Judy, aynı zamanda Google'ın Bounce adlı güvenlik sistemini geride bıraktı.

Zararlı yazılımın Play Store'da 40'dan fazla uygulamada tespit edildiği belirtiliyor. Uzmanlar resmi mağazadan da olsa uygulamaları bir üçüncü taraf güvenlik çözümünden geçirilmesini ve güvenli olmayan sitelerde bulacağınız uygulamaları cihazınıza indirmenizi tavsiye etmiyor.


 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Aşk-ı Roman dizisi kalite ve rating sonuçlarıyla herkesi şaşkına çevirdi!
Aşk-ı Roman dizisi kalite ve rating sonuçlarıyla herkesi şaşkına çevirdi!