ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM resmi duyurusu (19 Kasım 2017)

ÖSYM tarafından düzenlenen ALES sonbahar dönemi sınavı bu sabah tamamlandı. Yurdun tamamında binlerce aday sınavda ter döktü. Peki sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), akademik kariyer hedefleyenler için her yıl düzenlediği Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nı (ALES) gerçekleştirdi. Saat 10.15'te başlayan sınav 150 dakika sürdü.

ALES'in bitmesiyle beraber sınava giren adaylar merakla sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve soru-cevap kitapçıklarının yayınlanıp yayınlanmadığını öğrenmeye çalıştı.

Sonuçlar açıklanmadan önce adayların değerlendirmek istediği ALES soruları ve cevapları, sonuçlar açıklandığında sağlama yapılmasına olanak sağlayacak. İşte konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler...

ALES SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ALES soruları ve cevapları ÖSYM tarafından henüz yayımlanmadı. Geçtiğimiz dönemde 7 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından sorular ve cevaplar, 12 Haziran tarihinde yayımlanmıştı. Bu yıl da sürecin aynı şekilde ilerleyeceği düşünülürse, sorularve cevapların 25 Aralık Pazartesi günü erişime açılacağı söylenebilir.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Geçtiğimzi sınav döneminde ALES sonuçları tam bir ay içerisinde adayların erişimine açılmıştı. Bu dönem de sürecin bu şekilde ilerleyeceği düşünülürse, sınav sonuçlarının 18-19 Aralık tarihlerinde açıklanacağı söylenebilir. Bu durum ÖSYM'nin yoğunluğu ve çalışma planlarına göre erken ya da geç açıklanabilir. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu
İşte 2017'nin en iyi 100 futbolcusu