ALES sınav sonuçları açıklandı mı son dakika gelişmeleri

30 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilen ALES/2 sınavının sonuçları açıklandı mı, sonuçlar ne zaman açıklanacak, tarihler belli oldu mu? İşte son dakika gelişmesi.

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ALES sınavının sonuçları merak ediliyor. Peki sonuçlar açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

ALES SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

30 Eylül 2018 Pazar günü gerçekleşen ALES sınavının sonuçları 25 Ekim 2018 tarihinde adayların erişimine açılacak. Adaylar, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin resmi internet sitesinden ALES sonuçlarına erişebilecek. Adaylara özel tebligat yapılmayacak.

ALES SORULARI VE CEVAPLARI

Gerçekleşen ALES sınavının ardından en çok merak edilen konular arasında yer alan ALES soruları ve cevapları konusu da netleşti. ÖSYM'nin yaptığı duyuru ile 2018-ALES/2 Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10'luk kısmı adayların erişimine açıldı.

ALES SONUÇLARI NE KADAR GEÇERLİ OLACAK?

30 Eylül ALES sınavının ardından, sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecek. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Unutkanlıkla baş etmenin 10 altın kuralı
Unutkanlıkla baş etmenin 10 altın kuralı