AK Parti, İBB başkan adayını bugün açıklayacak

AK Parti, Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ayrılmasının ardından yeni adayını bugün öğle saatlerinde kamuoyuna duyuracak.

İstanbul Büyükşehir .belediyesi, yeni başkanını seçmeye hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı, saat 15.00'te başlayacak. Kapalı oylamada başkan seçilebilmek için ilk turda Meclis üyelerinin 3'te 2 çoğunluğunun oyunu almak gerekecek. İlk turda sonuç çıkmazsa ikinci turda da 3'e 2 çoğunluk aranacak. İkinci turda da sonuç alınamaması halinde Meclis üyeleri 3. kez sandık başına gidecek. Bu turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak.

İLGİLİ HABER CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı belli oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Parti'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor. Seçimde CHP'nin adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olurken, diğer adaylar henüz açıklanmadı. Kadir Topbaş, 22 Eylül Cuma günü Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

AK PARTI’DE EN GÜÇLÜ ADAY

İBB Başkanlığı için AK Parti’nin adayı oylama öncesinde netleşecek ama kulislere göre en güçlü aday Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal. 1966 Antalya doğumlu Uysal, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. AK Parti Küçükçekmece İlçe Teşkilatı Kurucu Başkanı. 2014 yerel seçimlerinde ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanı seçilen Uysal’ın adı, 9 yıldır görev yaptığı ilçede son dönemde Bahçeşehir projeleriyle gündeme geldi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Türkiye'den Süper Ay manzaraları
Türkiye'den Süper Ay manzaraları