Aileler dikkat! Oyuncaklar zehir saçıyor

Son 5 sene içerisinde piyasa değeri yaklaşık 9 milyon dolar olan oyuncakların sağlık açısından uygun olmadığı gerekçesiyle Türkiye'ye getirilmesinin engellendiği ortaya çıktı.

Çocukların eğlence aracı oyuncaklar sağlık açısından büyük tehdit taşıyor.

CHP Ankara Milltevekili Gamze Taşçıer, soru önergesiyle Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'a şu soruları sordu:

"Son 5 yılda ülkemize Çin'den yasa dışı yollarla sokulmaya çalışılırken ele geçen oyuncukların miktarı ve parasal değeri nedir?

Bu ürünlerdeki kanserojen madde oranı ne kadardır?

Son 5 yılda ülkemizde üretilen oyuncaklardan ne kadarı için sağlığı olumsuz yönde etkilediği gerekçesiyle piyasaya arzının yasaklanması ve toplatma kararı çıkarılmıştır?"

Bakan Pekcan'ın imasıyla CHP'li Taşçıer'e iletilen yanıt, Hürriyet gazetesinden Bahar Atakan tarafından haberleştirildi.

Buna göre; son 5 yılda (14 Eylül 2018'e kadar) Türkiye'ye sokulurken 22 milyon 407 bin 390 TL değerinde kaçak oyuncak ele geçirildi. Menşe ülke ayrımına göre bir istatistik yok. Oyuncaklar fiziksel, kimyasal ve mekanik özellikleri açısından ithalat aşamasında denetime tabi tutuluyor. Denetimler kapsamında da son 5 yılda 8.8 milyon dolar değerinde oyuncak uygunsuz bulundu ve bu oyuncakların ithaline izin verilmedi.

Başka ayrıntıların da yer aldığı yanıtta, CHP'li Taşçıer'in kanserojen madde ve sağlığı tehlikeye sokacak zararlı maddelerle ilgili sorusu ise karşılıksız kaldı. 

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Zamanı dondurmayı başaran Süper Modeller
Zamanı dondurmayı başaran Süper Modeller