AB'ye 2017'de iltica başvurusu yüzde 50 azaldı (İltica ne demek, nasıl yapılır?)

Avrupa Birliği' yaptığı açıklamada 2017 yılında AB üyesi ülkelere yönelik iltica taleplerinin sayısının 2016 yılına göre ortalama yüzde 50 daha azaldığını belirtti.

 Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) yayımladığı verilere göre, 2017'de birlik ülkelerine iltica başvurusunda bulunan kişi sayısı 650 bin oldu.

Verilere göre 2016 yılında AB'ye 1 milyon 206 bin 500 iltica başvurusu yapılmıştı.

Eurostat, geçen yılki iltica başvuru sayısının 2015 yılında patlak veren sığınmacı krizi öncesindeki rakamlarla karşılaştırılabileceğini açıkladı.

En fazla iltica başvurusu yapan Suriyeliler, Iraklılar ve Afganlar, toplam başvuruların yüzde 30'unu oluşturdu.

2017'de AB ülkelerine iltica başvurusu yapan Suriyelilerin sayısı 102 bin 400 kişiye ulaşırken, Iraklıların 47 bin 500, Afgan kökenlilerin de 43 bin 600 oldu.

EN FAZLA BAŞVURU ALMANYA'YA YAPILDI

2017 yılındaki iltica başvurularının yüzde 31'i Almanya'ya yapıldı. 198 bin 300 kişi Almanya'ya iltica başvurusu yaparken, 126 bin 600 başvuruyla İtalya ikinci sırada yer aldı. İtalya'yı takiben en fazla iltica başvurusu yapılan ülkeler sırasıyla Fransa, Yunanistan, İngiltere ve İspanya olarak ön plana çıktı.

En az iltica başvurusu yapılan ülkeler ise sırasıyla Slovakya, Polonya, Portekiz, Çekya ve Estonya oldu.

İltica hakkı ya da diğer adıyla sığınma hakkı nedir? Gündeme gelen haberlerle birlikte iltica kelimesinin anlamı arama motorlarları üzerinden araştırılıyor. İşte iltica hakkı ile ilgili detaylar…

İLTİCA NE DEMEK?

Sığınma hakkı ya da iltica hakkı, kimi ülkelerin önceden belirlenmiş koşullara uygun başvurularda bulunan kimselere verdiği hukuki ve politik bir haktır. Yaşadıkları ülkede cinsel, ırksal, dinsel, politik, kültürel vb ayrımcılıklara uğradığını gösteren belgelerle hakveren ülkelerin adlî makamlarına başvuran kimselerin başvuruları ülkenin ilgili komisyonlarınca incelenir ve eğer kabul görürse kişiye sığınma hakkı verilir. Böylece kişi söz konusu devletin koruması altına girer. Bunun yanı sıra kendi ülkelerinde yaşam koşullarının elverişli olmaması ya da can güvenliğinin tehlikede olması durumunda da iltica talebinde bulunulabilir. Bir ülkede yaşanan içsavaş, savaş, çatışma, katliam ya da soykırım gibi durumlarda kitlesel sığınma istemleri yapılabilir.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Seksi gözüken dudakların sırrı açıklandı bakın seksi dudaklı olmanın sırrı ney?
Seksi gözüken dudakların sırrı açıklandı bakın seksi dudaklı olmanın sırrı ney?