AB, Türkiye'de düzenlediği etkinliklerle "Avrupa hareketlilik haftası"nı kutluyor

500'ün üzerinde belediyenin yaptırdığı kayıtla bu yıl rekor kıran Türkiye’yi, İspanya ve Avusturya izliyor.

Bu yılki tema - Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik - COVID-19 pandemisiboyunca dünyada yaşanan zorluklara dikkat çekiyor.
 
Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Avrupa Hareketlilik etkinlikleri kapsamında İstanbul (17 Eylül), Ankara (19 Eylül) ve Gaziantep'teki (21 Eylül) etkinliklere katılacak.
 
İstanbul'daki etkinlik, Kadıköy'den tarihi yarımadaya yapılan bir vapur seferi ile başlayacak. Sonrasında Büyükelçi Meyer-Landrut Sultanahmet Meydanında Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu ile buluşacak. Büyükelçi ve Başkan yürüyerek Gülhane Parkı'na geçecekler ve saat 16:15'te ortak bir basın açıklaması ile program son bulacak.
 
Ankara'daki Arabasız Pazar Günü etkinliği, Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın katılımıyla saat 10:00'daBahçelievler'de gerçekleştirilecek. Her yıl dünya çapında eşzamanlı olarak kutlanan arabasız pazar günü münasebetiyle 7. Cadde tekrar bir gün boyunca araç trafiğine kapatılacak.
 
Gaziantep'teki etkinlik ise saat 10:00'daBüyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in Gaziantep Büyükşehir Belediyesi binası önünde yapacakları basın açıklamasıyla başlayacak, tramvayla yapılan seyahatin ardından Festival Parkı'na yürünecek.
 
Avrupa Hareketlilik Haftası, Avrupa Komisyonu'nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki farkındalık yaratma çabasının en önemlikampanyasıdır. Aktif hareketlilik, toplu taşıma ve diğer temiz ve akıllı ulaşım çözümlerini destekleyen davranış değişikliğini teşvik etmektedir.
 
Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen ana etkinlik, büyük destek ve katılım gören Arabasız Gün ile son bulur. Yerel yetkililer, hafta boyunca yenilikçi planlama önlemlerini denemeye, yeni altyapı ve teknolojileri desteklemeye, hava kalitesini ölçmeye ve halktan geri bildirim almaya teşvik edilir. Her yıl artan sayıda kent ve kasabanın katıldığı ve medyanın yoğun ilgi gösterdiği kampanya, genel olarak Avrupa ve ötesinde sürdürülebilir kentsel hareketliliği destekleyen itici bir güç olarak görülmektedir.
 
PROGRAMLARIMIZI TAKİP ETMEK İÇİN:
 
İstanbul Programı – Cuma, 17 Eylül 2021
 
14:00 – 14:30 Büyükelçi Meyer-Landrut ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir ve İstanbul Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş ile Kadıköy’deki Eminönü Vapur İskelesinde buluşma
 
14:30 – 15:05  Büyükelçi Meyer-Landrut’un tarifeli vapur ile Kadıköy’den Eminönü’ne geçişi
 
15:10 – 15:25  Sultanahmet’e gidiş
 
15:30 – 16:15  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem IMAMOGLU ile Sultanahmet Meydanı’nda buluşma ve Gülhane Park’ınayürüyüş 
 
16:15 – 16:45  Nikolaus Meyer-Landrut ve Ekrem İmamoğlu’nun Avrupa Hareketlilik Haftası ortak basın açıklaması
Yer: Gülhane Parkı
 
 
Ankara Programı – Pazar, 19 Eylül 2021
(Dünya Arabasız Kent Günü)
 
14:00 - 15:00  Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Büyükelçi Faruk Kaymakcı - Dışişleri Bakan Yardımcısı & AB Başkanı ve Ankara Büyükşehir Belediye Baskani Mansur Yavaş ile Bahçelievler Aşkabat 7. Cadde’de buluşma.
 
İkinci Ankara Büyük Bisiklet Turu Startının Başkan Mansur Yavaş tarafından verilmesi.
 
* Arabasız Kent Günü için 7. Cadde araç trafiğine kapatılacaktır
 
* Nikolaus Meyer-Landrut ve Faruk Kaymakcıbisiklet turuna katılacaklardır.
 
Gaziantep Programı – Salı, 21 Eylül 2021
 
09:15  Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Sahin ile buluşma, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

10:0010:30  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması
Hareketlilik Haftası temalı tramvayla Festival Park'a hareket
Şehir Bandosu çift katlı otobüs ile 5 km’lik güzergâhta tramvaya eşlik edecektir.
Tramvay yolculuğunun ardından kısa bir yürüyüş.
 
10:30-12:15 Festival Park programı Basın açıklamaları
Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı
Nikolaus Meyer-Landrut, Büyükelçi – AB Delegasyonu Başkanı

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  Birbiriyle akraba olan ünlü isimler...
Birbiriyle akraba olan ünlü isimler...