2018 KPSS sınavı ne zaman yapılacak? sınav için "geç başvuru tarihi" en son hangi gün, ne kadar ücret yatırmak lazım?

KPSS lisans sınavı için başvuruların sona ermesinin ardından başvuruda geciken adaylar için geç başvuru tarihleri belli oldu mu?

KPSS Başvurularının tamamlanmasının ardından başvuran adaylar sınav tarihini merak ederken başvuru yapmakta geciken adaylarda geç başvuru ne zaman yapılacak sorusunu araştırmaya başladı işte tüm detaylar.

KPSS başvuruları tamamlandı şimdi ise sınav hazırlıklarına devam edenler KPSS tarihini bekliyor. Son zamanlarda sınavlara başvuru yapmayı kaçıran adaylar için geç başvuru şansı tanınıyor. KPSS lisans sınavına geç başvuru yapmak isteyenler 6 Haziran 2018’de yapabilecek? Peki lise ve önlisans KPSS başvuruları ne zaman?

KPSS NE ZAMAN?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz’da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos’ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos'ta açıklanacak.

GEÇ BAŞVURU TARİHİ VE SINAV ÜCRETLERİ

Geç başvuru tarihi: (KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT): 6 Haziran 2018

Genel Yetenek-Genel Kültür / Eğitim Bilimleri / ÖABT : 90,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavlarının Her Bir Oturumu İçin : 60,00 TL

KPSS ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATACAK?

KPSS sınavına girmek için başvuru yapacak olan adaylar sınav ücreti olarak ödeyecekleri ücretleri nereye hangi bankaya, nasıl ödeyeceklerini merak ediyorlar. Ücretlerin yatırılacağı bankalar; T.C. Ziraat Bankası, Akbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Deniz Bank, Kuveyt Türk PTT ve Halk Bankası olarak belirlendi.

Yorum Yaz

Yorumunuz alındı!

Yorumunuz başarıyla kaydedilmiştir ve onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

İsim gerekli!

Mesajınızı yazınız!

Henüz yorum yapılmamıştır.
  12 Eylül darbesinde 37. Yıl!
12 Eylül darbesinde 37. Yıl!